Bundan sonra ne olur?

Afrin’e yapılan “Zeytin Dalı Harekâtı” üzerine yorumlar devam ediyor.Kimi yorumcular ABD’nin bu kadarını hesap edemediğini söylüyor. Bu harekât ile sıkıntıya düştüğünü...


Afrin’e yapılan “Zeytin Dalı Harekâtı” üzerine yorumlar devam ediyor.
Kimi yorumcular ABD’nin bu kadarını hesap edemediğini söylüyor. Bu harekât ile sıkıntıya düştüğünü ifade ediyor. ABD’nin 30 km sonrasında güvenli bölge kurulması gibi bir öneriye sarıldığını belirterek aslında bu teklifin de bir kandırmaca olduğuna dikkat çekiyor.
Örnek olarak da daha önce “çekiç güç” adı altındaki oluşumu gösteriyor. Bu oluşum yıllar yılı desteklenmiş ama sonunda Türkiye’nin baş belası terör örgütünün bu çekiç güç sayesinde organize edildiği ortaya çıkmıştı.
Dolayısıyla böyle bir güvenli bölge kurma önerisinin Türkiye’ye ikinci bir ihanet darbesi olacağının altını çiziyor.
Bu görüşü paylaşanlar kesinlikle ABD’nin bu önerisine bakılmaksızın harekâtın bölgedeki terör temizlenene kadar sürdürülmesini öneriyor.
Bir diğer yorumcu grup ise konunun öyle göründüğü kadar kolay olmadığına ısrarla dikkat çekiyor. Münbiç’te ABD ile karşı karşıya gelineceğini ve asıl sıkıntının o zaman başlayacağına işaret ediyor.
ABD ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin burada çatışmaya girmesinin ihtimal dâhilinde olmayacağına bir parantez açan yorumcular buna mukabil ABD’nin Türkiye’ye özellikle bankacılık kanalıyla ekonomik ve Zarrap davasıyla başlayan hukuki süreçten yola çıkarak hukuki yaptırımlar uygulama hazırlığında olduğunu söylüyorlar.
Yorumlar, yorumcuların mesleğidir ve yorum yapmanın mala davara zararı yoktur.
Bilinen bir gerçek vardır… O da şudur:
“Terörist de teröristi besleyen de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu çılgın Türkler başardı… 01 Kasım 2018 | 6.507 Okunma Andımız 24 Ekim 2018 | 6.136 Okunma Kadınların camilere çağrılması 11 Ekim 2018 | 3.276 Okunma Ayrı iklimsin ne çâre 12 Eylül 2018 | 140 Okunma Sahtekâr! 03 Eylül 2018 | 929 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar