Vâil’in mesajları

Dünya onu sadece gazetecilik kariyeriyle değil, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sırasında kaybettiği yakınları ve bu kayıplara karşı sergilediği metanetle de tanıdı. Eşi...

Dünya onu sadece gazetecilik kariyeriyle değil, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sırasında kaybettiği yakınları ve bu kayıplara karşı sergilediği metanetle de tanıdı. Eşi, kızı, iki oğlu ve çok sayıda akrabası rahmete kavuştu, ama o hiç yıkılmadı ve direniş azmini yitirmedi. Hatta ailesinin cenaze namazlarını bile bizzat kendisi kıldırdı. El Cezîre televizyonunun Gazze büro şefi Vâil Dahdûh’tan söz ediyorum. Son saldırılardan birinde sağ elinden yaralanınca ameliyat için Katar’a götürülen Dahdûh, El Cezîre’ye 1 saat 40 dakikalık uzun bir mülakat verdi ve yaşadıklarını anlattı. Sesinin Türkiye kamuoyunda da duyulması adına, Vâil’in altını çizdiğim bazı cümlelerini sizlere aktarmak istiyorum:

“Gazze’de şu anda insan hayaline sığmayacak şeyler yaşanıyor. Bu, şimdiye kadarki hiçbir savaşa benzemiyor. İsrail vahşiliğinin ve sınır tanımazlığının bütün örnekleri sergileniyor.”

“Bombardımanlar sırasında elektrikler kesildiği için, haber yapmak için gittiğimiz yerlerde ceset parçalarının üzerinden yürüdüğümüz de oluyordu, bunu sonradan fark ediyorduk. Şahit olduğumuz görüntülerin yüzde doksanı, yayınlanabilecek gibi değildi.”

“Eşimin şehadet haberini akşam...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsâm Attâr’ın ardından… 08 Mayıs 2024 | 164 Okunma Vicdan terazisi 04 Mayıs 2024 | 109 Okunma “İsrail’in güvenliği” 01 Mayıs 2024 | 94 Okunma 13 şehit 27 Nisan 2024 | 227 Okunma İki mühim kayıp 24 Nisan 2024 | 277 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar