Şimşek göreve devam!

Son günlerde dövizin yükselmesinin bir sebebi, piyasalardaki endişeymiş: Cumhurbaşkanı seçimlerden sonra Şimşek’i görevden alabilir endişesi. Bu tür endişeler sistemin “tek kişilik hükümet”...

Son günlerde dövizin yükselmesinin bir sebebi, piyasalardaki endişeymiş: Cumhurbaşkanı seçimlerden sonra Şimşek’i görevden alabilir endişesi. Bu tür endişeler sistemin “tek kişilik hükümet” olmasından kaynaklanıyor.

Erdoğan siyaseten işine gelirse sadece Şimşek’i değil, Merkez Bankası’nın piyasalara güven veren başkan ve yardımcılarını da bir gecede görevden alabilir.

Ben buna ihtimal vermiyorum. Erdoğan yetkisiz olduğundan değil, Şimşek’i görevden alırsa ekonominin daha ağır bir krize gireceğini bildiği için!

Çünkü ekonomide bu dönemde güven unsuru Şimşek’tir. Yurt dışından kaynak sağlamak için de anahtar, Şimşek’in “rasyonelliğine” duyulan güvendir.

Financial Times, “piyasalarda güven yaratan figürün Mehmet Şimşek” olduğunu yazdı açıkça. (12 Şubat)

Bu sebeple Cumhurbaşkanı, Şimşek’i görevden almaz, hatta istese bile alamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 701 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.045 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar