Macron yanlış yapıyor

ANKARA Trump’la sorunlar yaşarken hem iktisadi hem siyasi bakımdan Avrupa liderlerinden destek açıklamaları geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel ve Macron’la, sonra da İngiltere Başbakanı May’le...

ANKARA Trump’la sorunlar yaşarken hem iktisadi hem siyasi bakımdan Avrupa liderlerinden destek açıklamaları geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkel ve Macron’la, sonra da İngiltere Başbakanı May’le yaptığı telefon görüşmelerini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Alman ve Fransız mevkidaşlarıyla görüşmeleri izledi.

İngiliz mevkidaşıyla da görüşecek.

Peşpeşe olumlu açıklamalar yapılıyor, Trump’ın politikaları birlikte eleştiriliyor.

Fakat Macron’un açıklamaları esef vericidir.


MACRON’UN SORUMSUZ LAFLARI
Avrupa ile iyileşmeye başlayan ilişkiler Türkiye’nin iktisadi kaynak, Avrupa’nın da göçmen ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı mı kalacak?

Yoksa AK Parti’nin ilk hükümet programlarında ifade edildiği gibi “Cumhuriyet’ten sonra Türkiye’nin en büyük medeniyet projesi” olarak kararlılıkla ele alınacak mı?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron iki gün önceki açıklamasında “Bugün Türkiye‘nin Atatürk Türkiye’si olmadığını... Avrupa karşıtı gözüken pan-İslamcı gündemini her gün yeniden teyit ettiğini” ve bu sebeple AB üyesi olamayacağını söyledi; “Rusya ve Türkiye Avrupa’nın stratejik ortağıdır” diye bir tanım geliştirdi!

Macron gecen sene de Sorbonne Üniversitesi’ndeki konuşmasında Rusya ve Türkiye’yi “otoriter ülkeler” diye nitelemiş; Avrupa’nın bu iki ülkeye “stratejik ortak” olarak ihtiyacının olduğunu söylemişti. (26 Eylül 2017)


ÜYELİK SÜRECİ
Macron’un bu sözleri Türkiye’yi Batı’dan Doğu’ya itecek nitelikte sözlerdir.

Bu açıdan Macron, Trump’ın yanlışını taklit ediyor.

Fransa, Türkiye’nin Avrupa’da aydınlar ve medya tar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 408 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.052 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.366 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.426 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar