İttifak

İKTİDAR Partisi ile MHP arasındaki ittifak nasıl bir hukuki zemine oturacak, tam bilmiyoruz. Şimdilik şunu belirteyim, ittifaka giren partiler için yüzde 10 barajının kaldırılması ama diğer bütün partilerin...

İKTİDAR Partisi ile MHP arasındaki ittifak nasıl bir hukuki zemine oturacak, tam bilmiyoruz. Şimdilik şunu belirteyim, ittifaka giren partiler için yüzde 10 barajının kaldırılması ama diğer bütün partilerin önüne yüzde 10 baraj engelinin konulması, anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Özellikle Prof. Mustafa Şentop, haklı olarak, başkanlık sistemlerinde “barajın sıfır veya sıfıra yakın olacağını” söylemişti. Evet, anayasa hukuku ve siyaset biliminin bir gerçeğidir bu.

Yüzde 10 barajını bugün nasıl savunacaklar bilmiyorum.

Anayasa Mahkemesi’nin de “temsil” kavramını Meclis’le, “istikrar” kavramını yürütme erkiyle tanımlayan kararları vardır.

Teklif Meclis’e sunulmadan önce AK Partili hukukçuların dikkatini çekmek istedim. Metin ortaya çıkınca ayrıntılı olarak yazacağım.

‘İSLAMCI DEĞİL, MÜSLÜMAN’

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu, benim hapishane arkadaşımdır. O merhum Erbakan’ın, ben merhum Türkeş’in partisinden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 1.523 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.353 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.704 Okunma İsrail’le ticaret 10 Nisan 2024 | 861 Okunma CHP nereye? 09 Nisan 2024 | 2.359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar