İki Erdoğan

Tahıl Koridoru anlaşması, milyonlarca insanı aç kalmaktan kurtarabilecektir. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısını teslim etmek hem dürüstlük hem objektiflik gereğidir. Fakat…...

Tahıl Koridoru anlaşması, milyonlarca insanı aç kalmaktan kurtarabilecektir. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısını teslim etmek hem dürüstlük hem objektiflik gereğidir. Fakat… Türkiye’nin dış politikada sürüklendiği yalnızlığı ve bunun yarattığı hasarı dile getirmek de objektiflik ve dürüstlük gereğidir.

Rusya ve Ukrayna Türkiye’nin ve BM’nin arabuluculuğu ile iki gün önce, Dolmabahçe’de “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi”ni imzaladılar. 25 milyon ton buğday Boğazlardan dünyaya ihraç edilecek.

Şimdiden ABD piyasasında buğdayın fiyatı yüzde 5, mısırın fiyatı yüzde 1 düştü.

Batılı hükümetler ve basın bile Erdoğan’dan takdirle bahsediyorlar; ‘bile’ diyorum çünkü Erdoğan, somut sorunlar dışında bile sürekli Batı karşıtlığı yapıyor, Batı da Erdoğan’ı otokrat olarak görüyor.

GÜVEN FAKTÖRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarını destekleyen Prof. Burhanettin Duran, dün Sabah’ta şöyle yazdı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 437 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.053 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.366 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.426 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar