Hukukçu?

KİMLERE ‘hukukçu’ denilebilir? Hukuk diploması olan herkese mi? Başka sosyal ve insani bilim dallarından mezun olup da hukukta otorite haline gelen, hukuku bilgiyle savunan kişilere hukukçu denilemez mi?Bu konuya dikkatimi Cemil...

KİMLERE ‘hukukçu’ denilebilir? Hukuk diploması olan herkese mi? Başka sosyal ve insani bilim dallarından mezun olup da hukukta otorite haline gelen, hukuku bilgiyle savunan kişilere hukukçu denilemez mi?

Bu konuya dikkatimi Cemil Çiçek çekti. Çiçek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur, Adalet Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı döneminde “hukukçu” sıfatını hak ettiğini davranışlarıyla göstermiş bir isimdir.

Şöyle diyor:

“Yüze yakın hukuk fakültesi açıldı. Öğretim kalitesi nedir? Sonra elinde hukuk diploması olsa bile hukukun üstünlüğüne titizlik göstermeyenlere hukukçu demek doğru mu?”

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Çiçek’in sözleri çok önemli bir soruna değiniyor. Ben de şöyle yazmıştım:

“Gencecik hâkimlerin ağır ceza mahkemesi başkanı olduğu, birkaç aylık yıldırım stajla hâkim ve savcı atamalarının yapıldığı sistemde böyle zayıf iddianamelerle tutuklamalar yapılması içinize siniyor mu?” (15 Kasım 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 76 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.398 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.447 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 536 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.909 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar