Ey doğalgaz

İSRAİL Doğu Akdeniz sularında büyük doğalgaz rezervlerine sahip. Bunun Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılması düşünülürken dün çok çarpıcı bir haber ajanslara...

İSRAİL Doğu Akdeniz sularında büyük doğalgaz rezervlerine sahip. Bunun Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılması düşünülürken dün çok çarpıcı bir haber ajanslara düştü:

“İsrail Başbakanı Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Çipras ve Güney Kıbrıs yönetimi lideri Anastasiadis bu gazın Türkiye’yi dışlayarak deniz altında döşenecek borularla Güney Kıbrıs, Girit, Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması konusunda projenin bu yıl imzalanacağını açıkladılar.”

AB’nin finansman desteği vermesini umuyorlar.

Evvela KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı’yı yürekten kutluyorum. Yaptığı açıklamada bunu protesto etti, barışa hizmet etmeyeceğini belirtti.

MAVİ MARMARA VE UZLAŞMA

Türkiye’nin dış politikası bütün iktidarlar döneminde Filistin’i desteklemek, bu sebeple İsrail’i eleştirmek ama İsrail’le ilişkilere de önem vermek olmuştu.

Hatta o dönemdeki Başbakan Erdoğan, Amerika’daki Yahudi lobilerinden “cesaret madalyası” almıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 4.794 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.364 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.421 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.712 Okunma İsrail’le ticaret 10 Nisan 2024 | 865 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar