Erdoğan’ın kurtuluş savaşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yirmi yıllık iktidar müddetinde ilk defa “mandacı iktisatçılar”dan bahsetti. Zihninde böyle bir kavram varsa niye şimdiye kadar hiç söylemedi?.. Yoksa “mandacı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yirmi yıllık iktidar müddetinde ilk defa “mandacı iktisatçılar”dan bahsetti. Zihninde böyle bir kavram varsa niye şimdiye kadar hiç söylemedi?.. Yoksa “mandacı iktisatçı”lar şu son bir hafta içinde falan mı zuhur ettiler?

Bu kavramı Beştepe’deki “eski solcu” iktisatçıların önerdiğini, Erdoğan’ın da hemen benimsediğini sanıyorum.

1930’lardaki Üçüncü Dünya solcusu Kadro dergisini hatırlatan söylemler bunlar.

Bugün madem ki Erdoğan “iktisadi kurtuluş savaşı” veriyor, öyleyse hem ekonomimizi yıkmak isteyen “dış güçler” olmalı, hem Türkiye’nin ekonomisini değil, onları savunan “mandacı iktisatçılar” olmalı, değil mi?

Zaten Erdoğan da “küresel finans çevrelerinin ülkemizi bunca zamandır ekonomik boyundurukları altında tutanlar ve onların içerideki tetikçileri”nden bahsediyor.

Biz gazetecilere düşen de, bunların ne anlama geldiğini kavramaya ve anlatmaya çalışmak…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 3.848 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.422 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.448 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 538 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar