Erdoğan’ın çıkmazı

Reuters yaklaşan iktisadi krizin iktidarın tepelerinde görüldüğünü fakat uygulanacak politikalar konusunda görüş ayrılıkları olduğunu haber yaptı.Erdoğan da seçim sonrası için, “Mehmet...

Reuters yaklaşan iktisadi krizin iktidarın tepelerinde görüldüğünü fakat uygulanacak politikalar konusunda görüş ayrılıkları olduğunu haber yaptı.

Erdoğan da seçim sonrası için, “Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekibin” hazırlıklar yaptığını söylemişti. (6 Nisan)

Benim bildiğim, Mehmet Şimşek saygılı ve sıcak davranıyor fakat birlikte çalışma konusunda hayli mesafeli... Ama Erdoğan’ın hazırlıktan bahsetmesi seçimlerden sonrası için bir arayış içinde olduğunu gösteriyor.

Ekonomi yazarı Erdal Sağlam, iktidarda birçok kimsenin 28 Mayıs sonrası çıkacak ekonomik krizin farkında olduğunu, partide iki türlü çalışma yaptığını yazdı. Fakat “paniği önleyecek bir vizyon olmadığını” da belirtti. (HABER 10, 25 Mayıs)

Ben de çok saygın bir iktisatçıdan yakınlarda dinlemiştim. İktidar zirvelerinde, gelmekte olan krizi görenler var, hatta geliştirilecek politikalar konusunda istişareler yapıyorlar fakat “Erdoğan’ı ikna etmenin zor olacağını” da söylüyorlar.

ERDOĞAN KABUL EDER...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 769 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 522 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.907 Okunma ‘Türkiye Yüzyılı’ 20 Mart 2024 | 2.397 Okunma Putin daima kazanır 19 Mart 2024 | 1.381 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar