Emekli amirallerin ‘sübliminal’ darbe girişimi

Bu nasıl bir vehim böyle?

İktidar bütün organlarıyla ayağa kalktı. Meclis Başkanı, CB Yardımcısı, başdanışmanlar, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Emniyet, Jandarma, AK Parti ve MHP açıklamalar üstüne açıklamalar yaptı, yapıyor…

Savcılar da tabii harekete geçti: Gözaltılar yapıldı… “İrtibatları” falan araştırıyor.

Muhalefet, amirallerin bildirisini yanlış bulmakla beraber, hükümetin bunu “kullandığını”, bir “kutuplaşma” daha yaratmaya çalıştığını söylüyor.

Bu sert siyasi kutuplaşmada, Yargıtay da iktidarın açıklamalar kervanına katıldı: “Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez.”

Yargıtay’ın muhtemelen önüne gelecek bir konuda böyle açıkça ihsas-ı reyde bulunması her şeyden vahimdir. Yargıtay, “yetki” kavramını da hukuken yanlış kullanmıştır. Bildiri yayınlamak ne zamandan beri bir “yetki-yetkisizlik” sorunu oldu?!

Yetki kavramı sadece kamu görevlileri için söz konusu olabilir, emekli amirallerin......

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 519 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.070 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.366 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.426 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar