Ekonomi nereye?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 Şubat günü X’ten yayınladığı açıklamada, Ocak enflasyonunun “geçici etkiler yüzünden” yüksek çıktığını ama...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 Şubat günü X’ten yayınladığı açıklamada, Ocak enflasyonunun “geçici etkiler yüzünden” yüksek çıktığını ama “Şubat’tan itibaren aylık enflasyonda kayda değer düşüş yaşayacağız” demişti.

Sayın Şimşek, 7 Şubat’ta Manisa’daki konuşmasında ise “Haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacağız” dedi.

Hedefler kayıyor muydu? Onun için mi Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, şartlar gerektirirse “sıkılaştırma”yı, faizi daha da artıracakları söyleme gereği duydu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “enflasyonda düşüşe geçtik” şeklindeki konuşmalarını yıllardan beri dinleye dinleye çift haneli rakamlara sürüklendik. Şimşek ve ekibi politikacı değil, teknokrat. Sözlerinin güvenilirliği aşınmamalı.

Tesadüf, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 7 Şubat akşamı Karar yazarlarını yemeğe davet etmişti. Yemekte ben hep ekonomiyi sordum.

YAPISAL REFORMLAR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 800 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.210 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar