Darbe suçu

ADALET bakanları her zaman hukuku siyasetin sopası gibi kullanmadılar, içlerinde hukuku üstün tutmak için çalışanlar da oldu.Uzaklara gitmeyelim, Hikmet Sami Türk, Cemil Çiçek ve Sadullah Ergin hukuk sistemimizin Avrupa...

ADALET bakanları her zaman hukuku siyasetin sopası gibi kullanmadılar, içlerinde hukuku üstün tutmak için çalışanlar da oldu.

Uzaklara gitmeyelim, Hikmet Sami Türk, Cemil Çiçek ve Sadullah Ergin hukuk sistemimizin Avrupa standartları yönünde gelişmesi için tarihin takdirle yazacağı reformlara imza attılar.

Cemil Çiçek’in şu sözlerine bakın:

“Ceza kanununu biz Türkiye’de özgürlükleri kısıtlamak için değil tam tersine özgürlüklerin teminat altına alınması ve daha iyi kullanılabilmesini temin etmek için getirdik.” (16 Eylül 2004)

Çiçek, Avrupa normları yönünde hazırlanan yeni TCK’da darbe suçuyla ilgili düzenlemeyi anlatırken söylüyordu bu sözleri.

‘CEBİR VE ŞİDDET’

Tasarıda “cebir ve tehditle” hükümeti devirmeye kalkışma, ağır müebbet hapisle cezalandırılıyordu. AK Partili, CHP’li ve MHP’li vekiller değişiklik önergesi vermişlerdi: “Tehdit” kavramı muğlaktır, özgürlükler aleyhine yorumlanabilir. Onun yerine daha somut “cebir ve şiddet” denilmeliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 64 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.009 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 884 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.142 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.374 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar