CB sistemi istikrarsızlık getirdi

CB sisteminin en önemli propaganda malzemesi, “beş yıllık istikrar”dı. Koalisyonlar olmayacak, hükümetler önlerindeki beş yılı öngörerek istikrarlı politikalar uygulayacaktı. Tam tersi oldu; Türkiye en...

CB sisteminin en önemli propaganda malzemesi, “beş yıllık istikrar”dı. Koalisyonlar olmayacak, hükümetler önlerindeki beş yılı öngörerek istikrarlı politikalar uygulayacaktı. Tam tersi oldu; Türkiye en zikzaklı ekonomi yönetimi ve en büyük iktisadi istikrarsızlığı CB sisteminde yaşıyor.

Çünkü ekonomi dünyasına perspektif vermek için açıklanan Orta Vadeli Program’lar (OVP) bile kağıt üzerinde kalıyor, Cumhurbaşkanı şahsen ne derse, hangi gün neye karar verirse o oluyor.

Bunun somut örneklerini iktisat politikalarında görüyoruz.

DÖRT AYLIK ‘İSTİKRAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl bugünlerde “reform dönemine giriyoruz” diyerek bir iktisat politikası açıklamıştı. “Faiz acı ilaçtır, kararlılıkla uygulayacağız” diyordu. Kendi sözleriyle, “fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makro ekonomik istikrar olmak üzere üç sacayağı üzerine inşa edilen” bir iktisat politikasıydı bu. (13 Kasım 2020)

Dikkat, “fiyat istikrarı, finansal istikrar ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 573 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.404 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.447 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 538 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.909 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar