Bekir Bozdağ haklı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl mesajında “benim yargıya, yargı görevi yapanlara inancım tamdır” diyor. Haklı çünkü Tek Parti rejimi hariç, Türkiye’de hiçbir iktidar partisi yargıdan...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, adli yıl mesajında “benim yargıya, yargı görevi yapanlara inancım tamdır” diyor. Haklı çünkü Tek Parti rejimi hariç, Türkiye’de hiçbir iktidar partisi yargıdan bu kadar memnun olmamış, kendisine memnuniyet veren bir yargı yapılanmasını başaramamıştı.

Öyle ki Sayın Bakan “Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır” diyor. Elbette “saldırmak” yanlıştır, haksızlıktır ama “eleştirmek” deyince Bozdağ’ın, selefi Abdülhamit Gül’ün samimiyetle söyleyip büyük ölçüde başaramadığı ‘reformlar’ listesine bir bakması lazım; yargının eleştiriyi hak eden yönlerini bir ölçüde görecektir.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Zühtü Arslan’ın “Masumiyet karinesi ve yargı bağımsızlığı” konulu akademik tebliğine bir baksa, “hakim ve savcılarımızın, anayasal ve yasal yetkilerini aşabilecek ve yargıyı siyasi polemik içinde çekebilecek söz, tutum ve davranışlardan kaçınması gerekir” uyarısını da görecektir. (8 Kasım 2021)

HSK’DA SİYASETİN ROLÜ

Yeryüzünde yargısının bağımsız olmadığını söyleyen iktidar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.041 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar