Adalete güven?

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Sayın Haşim Kılıç, kendisiyle yaptığım mülakatta yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının ölçüleceği yeri şu sözlerle ifade etmişti: “Yargının tarafsızlık ve bağımsızlığının test edildiği yer kuşkusuz siyasi davalardır. Diğer davalarda sorunlar daha çok teknik içeriklidir.

 ” Öyle ya, siyasi güç siyasi davalara müdahale etmek ister… Nitekim tutuklama, tahliye, tahliyenin reddi, AİMH ve AYM kararlarına uyulup uyulmaması gibi konular tamamen mahkemelerin yetkisindedir ama siyasi davalarda bu tür kararları siyasi gücün açıkladığına dair pek çok örnek vardır. TÜRKÖNE DAVASI Mümtazer Türköne’nin tahliyesinin bir türlü gerçekleşmemesi ve bireysel başvurusunun da AYM’de “İkinci Bölüm” tarafından reddi ilgi çekicidir. Aynı davada yargılanmış olan Şahin Alpay ve Mehmet Altan dosyalarını AYM Genel Kurul’unun, Türköne’ye ise ikinci Daire’nin bakması ilginç değil mi? Altan ve Alpay elbette haksız olarak tutuklanmıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 105 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 522 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.906 Okunma ‘Türkiye Yüzyılı’ 20 Mart 2024 | 2.396 Okunma Putin daima kazanır 19 Mart 2024 | 1.380 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar