Trump'a geri adım attırmak

BAŞKAN Donald Trump’ın önemli bir özelliği, müthiş megalomanisi ve narsisizmidir. Yani büyüklük kompleksi ve kendisine hayranlığı...Bunu ben demiyorum; popülizm hakkındaki birçok kitapta bu belirtildiği...

BAŞKAN Donald Trump’ın önemli bir özelliği, müthiş megalomanisi ve narsisizmidir.

Yani büyüklük kompleksi ve kendisine hayranlığı...

Bunu ben demiyorum; popülizm hakkındaki birçok kitapta bu belirtildiği gibi Washington Post’ta Greg Sargent “Trump’ın narsisizmi ve megalomanisi çeşitli yönlerden demokrasimizi tahrip ediyor” diye yazmıştı. (14.11.2017) Fakat demokrasi Trump’a geri adım attırdı.


KENDİ PARTİSİ BİLE
Biliyorsunuz, Trump, Helsinki’de Putin’le görüşmesinde, Rusya’nın Amerikan seçimlerine müdahale etmediğini söyleyerek Moskova’yı aklamıştı.

Bunu söylemesinin sebebi yine narsisizm ve megalomanisiydi. Rusya’nın Trump lehine seçimlere müdahale ettiği iddiası rakibi Hillary Clinton tarafından ortaya atılmış, FBI da bazı bulgulara ulaşmıştı.

Trump Helsinki’de bile hâlâ eski rakibi Hillary’ye hücum ediyordu.

Trump’ın sözleri Amerika’yı ayağa kaldırdı. Basın ateş püskürdü. Bırakın muhalifleri, Trump’ın kendi partisinden senatör ve temsilciler ağır sözlerle onu eleştirdiler. Ünlü Senatör McCain’in sözlerine bakın:

“Daha önce hiçbir ABD Başkanı kendisini böyle Putin gibi bir despot karşısında hiç bu kadar sefilce aşağılamamıştı!”

Kalabalıklar ellerinde “yalancı, defol” gibi pankartlarla Beyaz Saray önünde Trump’ı protesto ettiler...

Ve anlı şanlı Trump, “Yanlış konuştum” diyerek geri adım attı.


OBAMA’NIN DEMOKRASİ VURGUSU
Bu arada önceki ABD Başkanı Barack Obama, Nelson Mandela’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla Johannesburg’da çok önemli bir konuşma yaptı; CNN tam metnini yayınladı.

Obama “Benim gibi milyonlarca insan Mandela’dan ilham aldı&rdqu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 4.814 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.364 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.422 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.712 Okunma İsrail’le ticaret 10 Nisan 2024 | 866 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar