Seçimden sonra

TÜRKİYE 24 Haziran seçimlerinden sonra sıkı bir kemer sıkma dönemine girecektir. Kamu harcamaları kısılacak, bırakın vergi indirimlerini, yeni vergi düzenlemeleri gerekecek.Kolay olmayacak ama gerekli hatta...

TÜRKİYE 24 Haziran seçimlerinden sonra sıkı bir kemer sıkma dönemine girecektir. Kamu harcamaları kısılacak, bırakın vergi indirimlerini, yeni vergi düzenlemeleri gerekecek.

Kolay olmayacak ama gerekli hatta zorunlu.

İktidarın ya da muhalefetin bol keseden vaatlerine bakmayın. Ekonomi hastadır, ameliyat edilmek zorundadır. İyi ameliyat edilir ve dışarıdan para gelmesi için dünyada güven yaratılırsa, ondan sonraki yıllarda keseyi kademeli olarak açmak mümkün olur.

AĞBAL’IN SÖZLERİ

Seçimleri AK Parti kazanırsa, bu operasyonu bugünkü Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yöneteceğini sanıyorum. Ağbal, bunu yapabilecek liyakate sahiptir. Kabinede ekonomik rasyonalizmin sesi olan Mehmet Şimşek’in ekonomide hayli sıcak geçen bugünlerde suskunluğunun bir anlamı olsa gerek değil mi?

Önce Sayın Ağbal’ın açıklamasındaki en kritik vurgulara bakalım:

“Son dönemde bütçe giderlerini arttıran düzenlemeler yaptık. Bu harcama artışını telafi edecek şekilde kamu harcamalarında aşağı yönlü, dengeleyici tedbirler alacağız... Vergi kanunlarında yeni düzenlemeler yapacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin daima kazanır 19 Mart 2024 | 154 Okunma Şimşek göreve devam! 17 Mart 2024 | 1.988 Okunma Oy varsa CB Kararı bile değişir 15 Mart 2024 | 1.112 Okunma Erdoğan’ın son seçimi mi? 13 Mart 2024 | 2.993 Okunma Mehmet Şimşek’in 12 yılı 12 Mart 2024 | 1.108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar