Neye oy vereceğiz?

PARTİLERE hatta öncelikle liderlere oy vereceğiz de ne gibi ilkelere oy vermiş olacağız? Partilerin öncelikleri nelerdir diye baktığımızda iktidar blokunda MHP’nin güvenlik ve terörle mücadeleye, AK Parti’nin ise...

PARTİLERE hatta öncelikle liderlere oy vereceğiz de ne gibi ilkelere oy vermiş olacağız?

Partilerin öncelikleri nelerdir diye baktığımızda iktidar blokunda MHP’nin güvenlik ve terörle mücadeleye, AK Parti’nin ise yine güvenlik ve terörle mücadeleye ve aynı zamanda ekonomik faktörlere öncelik verdiği görülüyor.

Muhalefet partilerinin açıklamalarında ise terörle mücadeleye destekle birlikte hukuk devleti, adalet gibi vurgular dikkat çekiyor.


AK PARTİ VE MHP
MHP Lideri Bahçeli erken seçim açıklamasında büyük tehlikelerin olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıklarken Bahçeli gibi abartmamış fakat şu gerekçeyi vurgulamıştı:

“Gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar, gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir...”

Erdoğan’ın bir vurgusu daha vardı: “makroekonomik dengelerden büyük yatırımlara kadar her konuda çok önemli kararlar” verebilmek için seçimlerin öne alınması. (18 Nisan)

Erdoğan son iki konuşmasında “daha fazla demokrasi, daha güçlü hukuk devleti, daha geniş özgürlük” vurgusu da yaptı.


MUHALEFET NE DİYOR?
Kılıçdaroğlu’nun şu konuşması, partisinin vurguladığı konulara bir örnektir:

“Demokrasinin gücü de varlığı da güçlü bir kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlıdır. Güçler ayrılığı ilkesinin olmadığı bir ülkede seçimlerin sadece bir anlamı vardır: Sandıktan çıkarım, istedi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara ve İstanbul 29 Mart 2024 | 3.998 Okunma Siyasette ahlak? 27 Mart 2024 | 2.422 Okunma Güç tutkusu 26 Mart 2024 | 1.448 Okunma Zihnimizin içi dışı 24 Mart 2024 | 538 Okunma Faiz yüzde 50 ama nass nerede? 22 Mart 2024 | 3.914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar