Afrin harekâtı

TÜRKİYE Afrin operasyonunda kararlı, muhtemelen arkasından Menbiç operasyonu gelecek.Konunun askeri tarafı çok önemli çünkü YPG’nin kontrolünde bulunan Afrin bir kırsal alan değil, bir şehir...Fırat...

TÜRKİYE Afrin operasyonunda kararlı, muhtemelen arkasından Menbiç operasyonu gelecek.

Konunun askeri tarafı çok önemli çünkü YPG’nin kontrolünde bulunan Afrin bir kırsal alan değil, bir şehir...

Fırat Kalkanı’ndan daha karmaşık bir tablo vardır: Yedi kasaba ve 365 köyden oluşan Afrin’in vilayet nüfusu 400 bin civarında, yüzde 40’ı Kürt... PKK ve YPG’nin “Rojava” dediği üç kantondan biridir. Öyle ki terör örgütü Afrin’den Türkiye’ye ikide bir “taciz atışı” yapıyor. Örgütün bir Türk-Kürt çatışması görüntüsü yaratmak isteyeceği şüphesizdir.

Olası operasyonun psikolojik yönetimi ve dünyaya tanıtımı askeri ve diplomatik yönleri kadar önemlidir.

ABD TARAFI

Türkiye sınırında ABD’nin YPG kontrolünde bir “Sınır Gücü” kuracağı haberi dedikodu değildi. CENTCOM (Merkez Kuvvetler Komutanlığı) tarafından resmen açıklanmıştı. Türkiye’nin kararlı tepkileri üzerine Pentagon Türkiye’nin Afrin operasyonu konusunda yumuşak açıklamalar yapıyor.

Hatta Dışişleri Bakanı Tillerson “ABD’nin Türkiye’ye bir açıklama borcu var. Suriye’de bir sınır muhafız gücü kurma niyetimiz yok” diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 212 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.037 Okunma İran ne yaptı? 16 Nisan 2024 | 2.365 Okunma Güç bozar 14 Nisan 2024 | 2.424 Okunma Dünya Bankası’ndan 18 milyar dolar 12 Nisan 2024 | 2.715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar