Türkiye Amerika'yı bölgeden kovdu

Bu kardeşiniz geçen yıl bu zamanlar Türkiye'nin Amerika'yı Suriye'den çıkaracağını yazdığında, bazıları bana gülüyor ve dahi alay ediyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık her an girebiliriz" açıklamaları peş peşe geldi ilkin. Ardından önceki gün gece yarısı saat 22.30 civarında Amerikan başkanı Trump ile telefonda görüştüğü yansıdı medyaya...

Bu yoğun trafik bir hareketlilik olacağının işaretiydi. Ve beklediğimiz ama tahmin etmediğimiz hareketlilik dün öğleden sonra başladı.

Önce Amerikan kanalları haberi duyurdu, ardından Trump her zaman olduğu gibi twitter mesajlarıyla ile Türkiye'nin geri adım atmaya niyetli olmadığını ima eder açıklamalar yaptı.

Türkiye dün saatlerce Trump'ın açıklamalarına kilitlendi. Gelen ilk açıklamalar Türkiye aleyhine oldu. Trump, "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yineliyorum. Eğer Türkiye benim eşsiz bilgeliğimde sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahvedeceğim" diye bir twit attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.276 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 6 yorum