Sinan Aygün Mansur Yavaş’ı ‘görmemiş’

Olayı biliyorsunuz. Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve...

Olayı biliyorsunuz. Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etti. 
Aygün, çarşamba günü Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üç üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Mansur Yavaş ise Sinan Aygün'ün iddialarına cuma akşamı Uğur Dündar'ın moderatörlüğünü yaptığı Demokrasi Arenası adlı programda cevap verdi.
Yavaş'ın savunmasına dikkat:
"Bir konuşmada 'okul ne kadara olur' diyorlar. ‘1-2 milyon mu’ diye soruyorlar. Karşıdaki kişi 'Olur mu 25 milyon falandır' diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok" diye cevap veriyor Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Ben bu olayda Sinan Aygün'ü net olarak anladım da Mansur Yavaş'ın ne demek istediğini anlamadım.
Sözlerine dikkat ederseniz ne kadar gülünç duruma düştüğünü görürsünüz. Özetle, "Efendim olayın içinde rüşvet yok. Bizimkiler 25 milyon lira istemiş, rüşvet istememiş" diyor.
Yani Yavaş'a göre, adamlarının Sinan Aygün'e gidip, "Bize 25 milyon lira verirsen senin işini hallederiz" demesi suç değil. Bu işin suç olarak görülebilmesi için, "Bize 25 milyon lira rüşvet verirsen işini hallederiz" demesi gerekiyormuş!
Devam ediyor Mansur Yavaş:
"Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" diyor.
Demek ki rüşvetin rüşvet sayılabilmesi için rüşvet istenen Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'ı bizzat "görmesi" gerekiyormuş.
Zaten dikkat ederseniz mesele de buradan çıkıyor. 
Mansur Yavaş'ın iki adamı gidip, "Bizim başkanı gör" diyo...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar