Selahattin Demirtaş mağdurmuş!

Önceki gün HDP İstanbul İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'na bir gazeteci, "Hapisteki Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek ister misiniz?" diye sordu.

İmamoğlu'nun verdiği cevabı aynen aktarıyorum:

"Sayın Demirtaş'a ben 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvikten ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Bu tutum ve davranışlar bizim için elbette çok değerli. Zira bu soru bize çokça soruldu. "Demirtaş tutuklu" denildi. Tamam tutuklu ama niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu göstermek istiyorum."

Evet, böyle dedi...

Hatırlarsanız seçim öncesi benzer bir soru daha sorulmuş ve Ekrem İmamoğlu o yayın sırasında da aynı cevabı vermişti.



"Selahattin Demirtaş şu anda sadece tutuklu. Suçlu mu? Yargılaması devam ediyor daha. Bakın yargılaması devam ediyor. Hüküm giymemiş birine suçlu muamelesi yapamazsınız" demişti.

Soruyu soran gazeteciler dersine iyi çalışmayınca, neyin ne olduğunu doğru dürüst bilmeyince ve sadece soru sormuş olmak için soru sorunca meydan haliyle Ekrem İmamoğlu'na kalıyor.

O da istediği gibi cirit atıyor tabi...

"Yahu adamcağız hüküm giymemiş bir tutuklu ve hukuk açısından mağdur edilen biri. Ben de gidip niye tutuklu olduğunu sormak istiyorum" diyor.
...

Eğer sadece bu soruyu sormak için gidecekse, hiç zahmet etmesine gerek yok bence. Ben Selahattin Demirtaş'ın neden hapiste yattığını hemen şuradan söyleyeyim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.998 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.839 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.927 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar