HDP iyi, PKK kötü öyle mi?

Yerel seçim dönemine yaklaştıkça, hangi partinin hangi partiyle ittifak çalışması yapacağı da netleşmeye başladı. AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'nı yerel seçimde de devam ettirme...

Yerel seçim dönemine yaklaştıkça, hangi partinin hangi partiyle ittifak çalışması yapacağı da netleşmeye başladı.
AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'nı yerel seçimde de devam ettirme kararından sonra CHP'nin ne yapacağını hepimiz merak eder olmuştuk.
Görünen o ki Atatürk'ün partisinin, Öcalan'ın partisiyle iş birliği yapmaktan başka şansı kalmadı. CHP parti yöneticilerinin yaptığı açıklamalar, bu iş birliğinin önümüzdeki dönemde resmiyete kavuşacağını gösteriyor.
Hatırlarsanız daha önce Kemal Kılıçdaroğlu dâhil olmak üzere pek çok parti yöneticisi, HDP ile "gönül ittifakı" kuracaklarının sinyalini vermişti. 
Ancak ortaya çıkan tabloya bakılacak olursa iş gönül ittifakı ile kalmayacak. Zira parti adına konuşan CHP'liler, oluşacak tepkileri dindirmek ve seçmeni resmî bir ittifaka hazırlamak için erkenden konuşmaya başladı. 
Konuşanlardan biri de CHP eski milletvekili ve CHP'nin Mersin Belediye Başkan Aday Adayı Aytuğ Atıcı...
Bakın ne diyor:
"CHP, HDP'ye kötü gözle bakmıyor, HDP'nin bu ülkenin gerçeği olduğunu biliyoruz. CHP, PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımlar, ama HDP'yi kriminalize etmez. Bu durumda, doğu ve güneydoğudaki halklar arasında, herkesin elini tutacak bir tek CHP kalmıştır."
Gerçi Aytuğ Atıcı'nın bu açıklamayı niye yaptığını hepiniz az çok anlamışsınızdır.
Mersin'de AK Parti ve CHP'nin oyları birbirine çok yakın. Aytuğ Atıcı, bu noktada HDP'den gelecek yüzde 13'lük oyları kendi hanesine yazdırıp Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor. Tabii bunun için İYİ Parti'nin de bu ittifaka dâhil olması gerekiyor. 
Yalnız burada şöyle bir nokta var. 
Aytuğ Atıcı gibi deneyimli bir siyasetçi, CHP Genel Merkezi'nin haberi olmadan böyle bir açıklama yapabilir mi?
Mümkün değil...
Demek ki CHP ile HDP ülke genelinde böyle bir iş birliğine gitmenin zeminini çoktan hazırlamış.
Ha...
"CHP'nin Meclis'te bulunan bir partiyle ittifak yapmasında ne gibi bir sıkıntı olabilir?" diye sorabilirsiniz.
Eyvallah!
Yasal olarak baktığınızda bunda bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Lakin olayın bir de yasal olmayan boyutu var ve bu boyutu da yok sayamayız.
Aytuğ Atıcı eğer, "Biz PKK'yı terör örgütü olarak, HDP'yi ise PKK'dan bağımsız bir siyasi parti olarak görüyoruz" diyorsa, kendisinde hem siyasi hem de insani bir sorun var demektir.
Zira siyasetçi olarak gördüğü bazı milletvekilleri daha iki üç gün önce itlaf edilen bir teröristin cenazesinde gözyaşı döküyordu. 
Milleti aptal yerine koymanın ne gereği var be kardeşim! 
Bu partinin eş genel başkanları, "Biz sırtımızı PKK'ya, YPG'ye dayadık" demedi mi? Bu partinin yöneticileri, "YPG Menbiç'i ele geçirdi. O zaman haydi dans" diyerek sevinç naraları atmadı mı? Bunlar değil miydi "Biz daha APO'nun büstünü dikeceğiz" diyen? 
Çıkar adam gibi, "Biz HDP'nin PKK ile irtibatı olduğunu da HDP'li bazı siyasetçilerin millet ve devlet düşmanı olduğunu da biliyoruz. Türk askerini, Türk polisini katleden teröristlere kahraman muamelesi yaptıklarına da şahit oluyoruz. Ama biz buna rağmen bu partiyle ittifak yapacağız" derseniz, kimsenin buna itirazı olmaz. 
Ama bunu demek yerine, "HDP ayrı, PKK ayrı şey. Biz HDP'ye PKK'nın partisi gözüyle bakmıyoruz" derseniz, insanlar da size Atatürk'ün partisi gözüyle bakmaz.
Siz bu partiye kötü gözle bakamadığınız için, insanlar size PKK'nın ikinci siyasi partisi gözüyle bakıyor. 
Zaten sizin sorununuz tam da bu noktada başlıyor.
Siz HDP'yle kardeş parti olduğunuz için, millet size ülkeyi yönetecek parti gözüyle bakmıyor. 
Erdoğan size dua etse yeridir. 
"Bizden bir halt olmaz, al memleketi sen yönet" diyen sizsiniz.
Lideriniz gittiği şehit cenazelerinde fiziki saldırıya uğramasına rağmen verilen mesajı alamıyorsunuz. "Aklınız başınıza ne zaman gelecek?" diye soracağım ama...
Olmayan şeyden de bahsedilmez ki...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar