Erdoğan sağlam adımlar atıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sıralar siyasi anlamda attığı adımlar, aynı zamanda AK Parti'nin de toparlanma ve düzelme yolunda harekete geçtiğini gösteriyor.

Yazılarımı takip eden arkadaşlar hatırlayacaktır.
Geçmiş dönemde yazdığım pek çok yazıda AK Parti'nin önünde duran bazı engellerden bahsetmiştim.
Tekrar hatırlatmak gerekirse o maddeleri şöyle sıralamıştım:
1- Emeklilikte yaşa takılanlar meselesi
Pek çok seçmen, geçmiş dönemde Binali Yıldırım'ın bu sorunun çözüleceğine dair yaptığı konuşmaya atıf yapıyor, verilen sözün neden yerine getirilmediğini soruyor.
Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili yaptığı son açıklamada çok sert bir çıkış yapmıştı.
Hatırlayalım:
"Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hesabına göre, 'emeklilikte yaşa takılanlar' denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor. 
Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide 'ekonomik kurtuluş savaşı' verdiğimiz bu dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum. Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez" demişti Cumhurbaşkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.277 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.969 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 4 yorum