Bu yazarlar işsiz kalmalı mı?

Hürriyet gazetesinin ansızın satılması, herkes gibi beni de çok şaşırttı. Ama doğrusunu isterseniz satıştan çok, satış sonrası yapılan yorumlara daha çok şaşırıyorum.Bir defa...

Hürriyet gazetesinin ansızın satılması, herkes gibi beni de çok şaşırttı. Ama doğrusunu isterseniz satıştan çok, satış sonrası yapılan yorumlara daha çok şaşırıyorum.
Bir defa bizim mahallenin bazı yazarlarının yaptığı yorumlara katılmıyorum. Hele hele, "Filanca kişi işsiz kalacak, falanca kişi kesin kovulacak. Oh olsun" şeklindeki sevinç dolu yorumları okudukça utanıyorum!
Birilerinin sesinin kesilecek olması ya da işsiz kalması bizi mutlu etmemeli diye düşünüyorum. Ne kadar aykırı olursa olsun, hiç kimsenin işsizlik ve açlıkla terbiye edilmemesi gerektiğine inanıyorum.
Eğer bu aykırı kalemlerin sesi hak davasına inananların sesinden daha gür çıkıyorsa...
Eğer onların yazdıkları bizim yazdıklarımızdan daha çok yayılıyor ve duyuluyorsa...
Sorun onlarda değil, bizde demektir. 
Onların işsiz ve çaresiz kalmasından çok kendimize bakmamız gerekiyor demektir. İnandığımız davayı onlar kadar savunamıyorsak, insanlara sesimizi onlar kadar duyuramıyorsak, bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir.
Mesleğine, vatanına ve insanına ihanet eden yazarları zaten hep birlikte eleştiriyor ve lanetliyoruz. Onlara bu ülkede bir lokma ekmek verilmemesi gerektiğini ben de savunuyorum.
Ancak...
Sert eleştiri yapanlara hain damgası vurup, "Bunları işsiz, aşsız bırakın" demenin insani ve vicdani bir tarafı olduğuna inanmıyorum.
Kusura bakmayın ama Ertuğrul Özkök'e, Ahmet Hakan'a ya da İsmail Saymaz'a vatan haini diyemezsiniz. Demekte ısrar ederseniz kul hakkına girersiniz ve bunu ilk önce Allah kabul etmez.
Hürriyet'in geçmişte yaptığı iğrenç yayınları eleştirebilirsiniz. Burada yazı yazan kalemlerin algı operasyonu yürüttüklerini ve hatta suç işlediklerini de iddia edebilirsiniz. Ama bu, vatana ihanet suçu kapsamına girmez. 
"AK Parti'yi ve Erdoğan'ı eleştirdikleri için sürünsünler, perişan olsunlar" diyenler, bu söylemleriyle AK Parti ve Erdoğan'a iyilik değil, kötülük yapıyor. 
15 Temmuz'da darbecilerin karşısında en dik duran yayın organları arasında Hürriyet ve CNN Türk vardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.027 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.276 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar