Akşener ağzındaki baklayı çıkardı!

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilginç açıklamalar yapmış. Geçmişin muhasebesini, geleceğin planlamasını yaptığı konuşmada dikkat çeken pek çok başlık var.

Mesela konuşmasının bir yerinde, yerel seçimlerde sıfır çektiği için ve seçilmiş bir belediye başkanına sahip olamadığı için, CHP'li belediye başkanlarına övgüler düzmüş.
"Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek başarılı olmak zorundalar" diyerek İYİ Parti'nin geleceğinin CHP'li bu belediye başkanlarının elinde olduğunu bir nevi itiraf etmiş.
Hemen akabinde ise CHP ile ölümüne bir ittifak yapmadıklarını, gerekirse yolları ayırabileceklerini ama birlikte yol yürümeye kararlı olduklarını belirtmiş.
Konuşmasının bir başka yerinde, erken seçim istemediğini dile getirmiş ama Erdoğan'ın ülkeyi erken seçime götürebileceğini bir korku psikolojisiyle dile getirmiş.
Anlayacağınız baştan sona tutarsız, dengesiz açıklamalar.
Söyleşide dikkatimi çeken iki önemli nokta oldu. Bunlardan birincisi Erdoğan ve AK Parti ile ilgili sözleri:
“Kendini, baba gibi gördüğü için hizmetlerinin kıymetini bilmeyen herkesi nankör diye değerlendiriyor. Ama Erdoğan’a nankörlük içeriden yapıldı. Asıl içeriden nankörlük yapanlara ne diyecek?” diye soruyor Meral Akşener.
Bunu söyleyerek, yaklaşan kongre öncesi Erdoğan'ın "Bana ihanet edildi" düşüncesiyle hareket etmesini, partideki bazı isimleri hoyratça harcamasını ve kenara itilen bu isimlerin Babacan'a veya İYİ Parti'ye yönelmesini hayal ediyor herhâlde...
Dikkatimi çeken ikinci nokta ise Ali Babacan'ın partisiyle ilgili söylediği sözler:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar