AK Parti’nin siyasi hafızası nasıl silindi?

AK Parti'nin seçimlerde büyükşehirleri kaybetmesinin ardında bir çok sebep yatıyor. Yazar Süleyman Özışık, AK Parti'nin siyasi hafızasını oluşturan başarılı isimlerin üç dönem kuralı ile izlerinin silinmesinin büyükşehirlerde yenilgiye sebep olduğunu yazdı. Özışık, 'AK Parti’nin siyasi hafızası nasıl silindi?' başlığı altında kimlerin saf dışı bırakıldığını isim isim köşesine yazdı. İşte dikkat çeken köşe yazısı...

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan büyükşehirleri neden kaybettiği tartışılıyor. Bu sorunun o kadar çok cevabı var ki hangisini saysam bilemiyorum.
Zannım odur ki üç dönem kuralı, AK Parti'nin en büyük handikaplarından biri oldu. Bu kural nedeniyle partinin olgunlaşmış hafızası tamamen silindi.
Bu kural nedeniyle partinin çekirdeğini oluşturan ağabey konumundaki herkes bir tarafa savruldu. Hepimizin on yıl önce isminden övgüyle bahsettiği pek çok bakan, milletvekili, belediye başkanı ya da il teşkilat başkanı sistem gereği kenara çekildi.
Yerine gelenler, onların tecrübelerinden faydalanmak yerine, izlerini silmeyi tercih etti.
İkinci büyük sorun ise Erdoğan'ın etrafındaki sadık insanların uzaklaştırılmasıyla başladı. Bunlardan bazıları çeşitli ayak oyunlarıyla, bazıları ise siyasi manevralarla uzaklaştırıldı.
Çok uzağa bakmaya gerek yok, şöyle yakın döneme bir bakalım.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.276 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum