AK Parti kimleri geri çekecek?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP'nin kazanma riski olan illerde AK Parti ve MHP'nin gerekli adımları atabileceğini söyledi.Bu şu anlama geliyor.İki lider buluşması sonrası varılan mutabakata göre...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP'nin kazanma riski olan illerde AK Parti ve MHP'nin gerekli adımları atabileceğini söyledi.

Bu şu anlama geliyor.

İki lider buluşması sonrası varılan mutabakata göre bu illerde oyu az olan parti, adayını geri çekerek diğer partiye destek verecek. 

Tablonun ne olduğunu merak edenler için paylaşayım:

2014 yerel seçimlerinde bütün partiler bağımsız olarak seçime katıldıkları için sıkıntı pek yoktu.

Mesela Kars'ta MHP % 28 alan MHP'nin adayı belediye başkanı seçilmişti.  AK Parti ise yüzde 25 almıştı. 

Bu seçimde iki parti de kendi adayları ile seçime katılma kararı almıştı. Ancak CHP, İYİ Parti ve gizli ortak HDP ittifak yapacağı için bu sonuçlar ne MHP'ye ne de AK Parti'ye yarıyor.

İki parti de şu anda bölgede yeni bir anket çalışması yaptırıyor. Bu ankette oyu daha yüksek çıkan isim Cumhur İttifakı'nın adayı olarak tek başına yarışacak. 

Rakamlar aynı olmasa da aynı durum Iğdır'da da geçerli. 2014 MHP yüzde 42, AK Parti ise yüzde 10 oy almıştı. Iğdır'da BDP'nin adayı kazanmış ve belediye, PKK'ya lojistik destek sağlayan bir kurum haline gelmişti.

Bu seçimde de iki parti kendi adaylarıyla yarışma kararı almıştı. Ancak ortaya çıkan tablo, bu durumun HDP'ye yarayacağını gösterdiği için, iki parti birleşme kararı alarak tek...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.998 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.839 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.927 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.948 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar