Trump, Kılıçdaroğlu’nu ilan eder mi?

Venezuela 300 milyar varil kanıtlanmış petrol rezerviyle dünyada petrol rezervine sahip ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor. Ülkenin zengin enerji kaynaklarını kendisi işletme çabası ve Rusya gibi, Türkiye...

Venezuela 300 milyar varil kanıtlanmış petrol rezerviyle dünyada petrol rezervine sahip ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor.

Ülkenin zengin enerji kaynaklarını kendisi işletme çabası ve Rusya gibi, Türkiye gibi ülkelerle iş birliği yapması, Batılı ülkeleri ve Amerika'yı deli ediyor. 
Bir süre önce düğmeye basıldı.
Amerika'nın başındaki psikopat ruhlu herif, meşru seçimlerle tekrar seçilen Maduro'ya karşı Ulusal Meclis Başkanı muhalif Guaido’yu devlet başkanı ilan etti.
Halk ayaklanıp Maduro'ya sahip çıktı ama Amerika bu, durur mu? Bu kez de orduyu darbe yapmaya davet eden açıklamalar yapmaya başladı. 
Anlamayanlar ve kafası basmayanlar için altını çizerek tekrar edeyim:
Amerika, seçilmiş bir devlet başkanının yerine, bir başkasını Devlet Başkanı olarak tanıdığını ilan etti. İstediğini elde edemeyince, bir başka ülkenin ordusuna açıktan "Darbe yapın" çağrısı yaptı.
Şimdi gelelim bize...
Önümüzde bir seçim var. Belli kesimler bunun sadece bir yerel seçim olduğunu belirtip, belediye başkanlarının seçileceği bu seçime fazla anlam yüklememek gerektiğini söylüyor.
Ben ise bu seçimin yerel seçimlerden çok daha fazlası olduğunu ısrar ve inatla iddia ediyorum. Çünkü seçime girecek ittifakların yaptığı açıklamalar bana bazı ipuçları veriyor. 
Dikkatinizi çekerim!
Millet İttifakı'nın lokomotifi durumundaki CHP zaman zaman iki büyük kente dikkat çekiyor. "Ankara ile İstanbul'u alalım ya da Ankara ve İstanbul'dan birini alalım, bize yeter" diyor Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisi gibi düşünenler. 
Nedeni çok açık...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar