Son seçim anketinin sonuçları…

24 Haziran seçimlerinde en yakın tahmini yapan anket şirketi ORC, yerel seçimler için yaptığı son anketi paylaştı. Ankete göre oy dağılımı şöyle: AK...

24 Haziran seçimlerinde en yakın tahmini yapan anket şirketi ORC, yerel seçimler için yaptığı son anketi paylaştı.
Ankete göre oy dağılımı şöyle:
AK Parti: Yüzde 32,4
CHP: Yüzde 23,9
MHP: Yüzde 15,7
HDP: Yüzde 5,1
İYİ Parti: Yüzde 2,4
DİĞER: Yüzde 0,9

Tabii burada kararsız seçmenlerin tercihi anket sonuçlarına yansıtılmamış. Onların oranı da yüzde 20 civarında...
ORC'nin anketi, AK Parti Genel Merkezi'nin yaptırdığı anket sonuçlarına kısmen yakın görünüyor. Kısmen dememin nedeni, CHP ve MHP'nin oylarının bu kadar yüksek görünmesi...
Yani kararsızlar dağıtıldığında CHP'nin oylarının yüzde 28-29 civarında olacağını söylemek, biraz fazla hayalcilik olur. 
MHP'nin de kararsızlar olmadan yüzde 15'leri bulması imkânsız görünüyor. Ancak kararsızlar dağıtılırsa MHP bu oranı görebilir diye düşünüyorum. 
Şimdi tabii, AK Parti'yi yüzde 32 civarında görenler, muhalefet ile aradaki makas farkının kapandığını düşünebilir ama öyle değil...
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oyları en kötü ihtimalle yüzde 40 seviyelerine ulaşır. Belki biraz daha üstüne çıkar ama yüzde 40'ın altında olacağını tahmin etmiyorum.
Zira ankette bazı kararsızlar, aday gösterilecek kişiye göre oy vereceğini söylüyor. Yerel seçimlerde aday, partiden daha önemli oluyor. Adayın dürüst, adil, çalışkan ve hakkaniyetli olmasına önem verilirse, 43-44 oranı rahatlıkla yakalanır. 
AK parti de zaten şu anda bunun çalışmasını yapıyor. Daha önce söylediğim gibi, mevcut belediye başkanlarının yüzde 90'ının değişmesi planlanıyor.
Mehmet Özhaseki yönetimindeki ekipler, şu an il il, ilçe ilçe bunun çalışmasını yapıyor.
Bir yandan telefon anketleri, diğer yandan milletvekili ve teşkilatların önerileri, bir diğer yandan da sokak sokak gezerek halkın nabzını tutan özel ekiplerin getireceği raporlar, en doğru adayı ortaya çıkaracak.
Bana soracak olursanız iş bu kez sadece adayın iyi olmasıyla da sınırlı kalmayacak. 
Çünkü kritik bir süreçten geçiyoruz. 
Bu seçimlerde, ekonomik dengeler ilk kez kilit rol oynayacak. Sandık başına gidecek seçmen, ekonominin gidişatına göre de tercih yapacak. Bunun için önümüzdeki mart ayına kadar ekonominin iyi bir noktaya getirilmesi şart… 
Ayrıca ihmal edilen kesimlere büyülü bir dokunuş yapılması da gerekiyor.
AK Parti, emeklilik yasasını makul bir yere çekmez, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözmez, polisler başta olmak üzere memurlara söz verdiği gibi 3600 ek gösterge haklarını teslim etmez ise bu seçimlerde kuşkusuz ki ciddi sıkıntılar yaşayacak.  
Bunun yanı sıra, tasarruf tedbirlerinde gözle görülür eylemlere imza atılmaz, Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'ın üç aylığına getirdiği indirim sürekli hâle getirilmez, bürokrasi, koruma, danışman, özel kalem ve yardımcılarının yaşadıkları şatafatlı hayata son verilmez ise yine sıkıntı yaşanacak. 
Ankara’dan gelen sinyaller, bütün bu sorunların ortadan kaldırılacağı yönünde… 
Bu durumda AK Parti bu seçimlerden de mutlak zafer ile çıkacaktır. Hele hele MHP ile yapılan ittifak, zaferi perçinleyecektir.
Açıklanan yüzde 32'lik sonuçlara da bu sonuçlardan yola çıkarak, "AK Parti'nin sonu geldi" diyenlere fazla aldırış etmemenizi öneririm. 
Onlar 16 yıldır her seçimde AK Parti'nin dondurma gibi, tereyağı gibi eridiğini söyleyip duruyor lakin ortada eriyen bir parti göremiyoruz.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.508 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.025 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.273 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar