Bindirimden indirim!

Bakan Berat Albayrak'ın çağrısıyla birlikte yaklaşık yüz firma enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağını açıkladı.Koç, Sabancı, Boyner, Eczacıbaşı, Yıldız, Doğuş...

Bakan Berat Albayrak'ın çağrısıyla birlikte yaklaşık yüz firma enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacağını açıkladı.
Koç, Sabancı, Boyner, Eczacıbaşı, Yıldız, Doğuş Grubu, Teknosa, Koçtaş, Şok, A101, Metro, Migros, Carrefour, BİM, D&R, Beymen, Fabrika, Network, Kiğılı, Damat, MÜSİAD, TÜSİAD, YASED, TOBB, Sinpaş GYO, Bereket Sigorta, AOÇ, TMO'nun da aralarında yer aldığı 100'den fazla kuruluş kampanyaya destek verdiğini açıkladı.
Verilecek desteğin boyutlarını zaten biliyorsunuz. İki ay boyunca, sattıkları ürünlerde yüzde 10 indirime gidecek bu firmalar.
İlk etapta kulağa hoş geliyor.
Umarım ve dilerim ki "indirim yaptık" diyerek milletin aklıyla dalga geçenler olmaz. Kışa girerken güneş kremine ya da tenis topuna indirim yapılacaksa, yapılan indirimin pek bir anlamı olmaz.
Kaldı ki...
Tam da bu noktada aklıma takılan şu soruyu sormadan edemiyorum:
Madem indirim yapabilecek gücünüz, kudretiniz, imkânınız vardı da neden zam yaptınız kardeşim? Ayrıca, faizlerin artışından ve doların yükselişinden sonra ne kadar zam yaptınız da yüzde 10 indirim yapacaksınız?
Önce bu iki sorunun cevabını kamuoyuna vermeniz gerekiyor.
Yani hepimiz biliyoruz ki doların yükselişiyle birlikte, siz ürünlerinize yüzde yüz zam yaptınız. Merkez Bankası'nın faizleri artırmasıyla birlikte yüzde yüzlük bir zam daha bindirdiniz.
Önceki gün bazı mağazaları dolaştım.
İki, bilemedin üç ay önce fiyatı 89 lira olan basit bir kremin fiyatı 278 liraya fırlamış. Önceleri 3 buçuk liraya satılan çorabın fiyatı 12 lira olmuş. Yoğurdundan peynirine, elmasından karpuzuna, tuvalet kâğıdından kalemtıraşına varıncaya kadar her şeyin fiyatı üç kat artmış.
Daha doğrusu fırsatçılık yapılarak artırılmış!
Yani sizin yapmaya söz verdiğiniz indirim, yüzde iki yüzlük bindirimden, yüzde 10'luk bir indirim olmuş oluyor. Bunun için milletin sizi ayakta alkışlamasını beklemiyorsunuz herhâlde değil mi?
Her şeyden önce samimi ve dürüst olalım. Yaptığınız yüzde 10'luk indirim sizden zerre kadar bir şey götürmeyeceği gibi, milletin cebini de rahatlatmayacak.
Hem niye iki aylığına indirim yapıyorsunuz? Niye bu iş özellikle yılbaşına denk getiriliyor?
2019 yılının başında asgari ücret görüşmeleri olacak diye, elinizi rahatlatmak, görüşmeler sırasında "Ama biz indirim yaptığımız için zarar ettik. Asgari ücret yükseltilmesin" demek için bu oyunu oynuyorsanız, millet bunu yemez.
Kendinizi bitirirsiniz!
Zaten bu kafayla kendinizi bitireceksiniz, onu da söyleyeyim.
İnsanlar sosyal medyada örgütlenmeye başladı bile. Abartılı zam yapan firmalardan alışveriş yapmamak için ortak hareket etmenin yollarını arıyorlar. Bu insanlar alışverişi kestiği andan itibaren isteseniz de istemeseniz de indirim üstüne indirim yapmak zorunda kalacaksınız.
İyisi mi...
Milleti kandırmak yerine, yüzde 10'un üzerinde bir indirim yaparsanız, sizin faydanıza olur.
Yukarıda da söylediğim gibi, şayet milletin aklıyla dalga geçmeye çalışıp, kış döneminde alınmayan ürünlere indirim yapmaya çalışırsanız, sizi daha büyük bir risk bekliyor.
Çünkü bu işlerle artık; terörün kökünü kazıyan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ilgilenecek. Teröristlerin gözünün yaşına bakmayan Soylu, sizin de gözünüzün yaşına bakmaz vallahi...
Hatırlatayım istedim.
Bu arada madem indirim yapılacağı yönünde bir karar alındı. O zaman millet adına Bakan Berat Albayrak'a bir çağrıda bulunmanın yeridir.
Şu indirim furyasına elektrik, su, doğalgaz ve yakıtı da dâhil etsek ne güzel olur. Çünkü milletin elini ancak bu noktada yapılacak indirimler rahatlatır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar