Mehmet Özhaseki haksız mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin FETÖ ile ilgili yorumu ilk bakışta kulakları tırmalasa da aslında bugüne kadar yapılmış en doğru yorumdur. Ne diyor Sayın Özhaseki? "Hiç kimse...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin FETÖ ile ilgili yorumu ilk bakışta kulakları tırmalasa da aslında bugüne kadar yapılmış en doğru yorumdur.
Ne diyor Sayın Özhaseki?
"Hiç kimse kendini geriye çekip de ‘Bizim bunlarla merhabamız yoktu’ demesin. Ancak ne zaman ki yaptıkları ihanet açığa çıktı, o günden sonra bunlarla temasta olmak en büyük suç oldu. Eğer o tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza verilecekse Türkiye etrafını tel örgü ile çevireceksiniz 81 milyonu hapishaneye atacaksınız" diyor.
Nesi yanlış, neresi yanlış bu sözlerin?
Türkiye'de son 40 yılda iktidara gelen hangi siyasi parti bu yapıyla iş birliği yapmadı? Turgut Özal, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Bülent Ecevit...
Siyasi partilerde milletvekilliği ve bakanlık yapan kerli ferli isimlerin hangisi bu yapıya bulaşmadı.
Ya da hangi sivil toplum kuruluşu, hangi dernek, hangi vakıf veya hangi sendika bunlarla aynı yolu yürümedi?
"Bunlardan hep uzak durdu" diyebileceğiniz kaç tane iş adamı var? Aydın Doğan'dan, Koç'a varıncaya kadar bunlarla ilişki kurmayan tek bir isim kaldı mı?
Peki medya dünyası?
Hürriyet'inden Sözcü'süne, Cumhuriyet’inden diğer ıvır zıvırına kadar aklınıza gelen tüm gazeteler bunlara methiyeler düzmedi mi? Bugün en büyük FETÖ düşmanı gibi davranan sol cenahtan yazarların hangisi bunlarla dünya turuna çıkmadı? Hangisi Pensilvanya'ya gidip el etek öpmedi?
Bunların içine vatandaşları da kattığınızda FETÖ dediğimiz yapıya sempati duyanların oranı yüzde 85'lerde değil miydi?
Belli ki herkesin amacı, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Partilileri FETÖ ile ilişkiden dolayı yargılamak ve cezalandırmak...
Eyvallah!
Peki, kendisine kurulan kaset kumpası sonrası dahi Fetullah Gülen'e sempatisini belli eden ve "Pensilvanya'ya selam gönderiyorum" diyen Deniz Baykal'ı nereye koyacağız?
Peki bizzat FETÖ tarafından CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtulan, 17/25 Aralık sonrası dahi bu yapıya sınırsız destek veren Kemal Kılıçdaroğlu'nu ne yapacağız? 
Öyle ya…
Bu beyefendi ihanet hareketinden sonra bile FETÖ’cü isimleri miting meydanlarında övmedi mi? Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlere, Nazlı Ilıcık’a ve daha nicelerine özgürlük istemedi mi? FETÖ’ye yakın isimleri kendine danışman olarak atamadı mı?
MİT tırları ihanetine sonuna kadar sahip çıkmadı mı? FETÖ’nün hazırladığı kumpas kasetlerini, yasak olmasına rağmen Meclis’te izletip dinletmedi mi?
Söyleyin, ne yapalım Kılıçdaroğlu’na?
Devam edelim…
Bu yapının bir ihanet hareketi olduğunu öğrendikten sonra bile Zaman gazetesinin ve Samanyolu'nun önünde nöbet tutan, FETÖ'cü teröristler adına Türk polisiyle, Türk yargısıyla çatışan CHP'li isimleri ne yapalım dersiniz?
FETÖ ile ilişkisi yargı tarafından da belirlenmiş olan Enis Berberoğlu'nu bir kez daha CHP'den aday gösteren, onun serbest bırakılması için Ankara'dan İstanbul'a maraton düzenleyen, üstelik FETÖ’cü isimlerle beraber yürüyen isimler hakkında nasıl bir yaptırım uygulayalım?
Sadece CHP değil, mesela HDP’yi konuşalım.
17/25 Aralık sonrası FETÖ ile ilişki içinde olmayan kaç tane HDP’li sayabilirsiniz? FETÖ’nün medya imamı Ekrem Dumanlı’yı arka kapılardan belediyeye sokan, onun direktifleri üzerinden Türkiye’ye kumpas kurmaya çalışan HDP’li belediye başkanları ile milletvekillerini de yargılayalım mı?
Medya sektörüne gelecek olursak…
Cumhuriyet gazetesini FETÖ'nün yayın organı hâline getiren tüm çalışanlarını hapse tıkalım mı mesela? 
Sahi siz değil miydiniz FETÖ’nün ihanet belgelerini Cumhuriyet’te çarşaf çarşaf yayınlayan Can Dündar isimli ajan için adliye kapılarında nöbet tutan?
Özetle…
Sayın Mehmet Özhaseki söyleminde haksız değil. Bu ülkede FETÖ’ye ucundan kenarından bulaşmamış insan ararsanız, bunların sayısı iki ya da üç milyonu bulmaz.
Ama bu yapının ihanet hareketi olduğu ortaya çıktıktan sonra destek verenlerin sayısını hesaplarsak, on milyon rakamına rahatlıkla ulaşırız.
Bunların kimler olduğunu da hepimiz az çok biliyoruz.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.509 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.025 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.273 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar