Neden erken seçim?..

Herkesin önce şunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Erken seçim kararı yok yere, durduk yere alınmadı. Son dönemlerde yaşananlara baktığımızda bunu çok daha iyi anlayabiliriz. Hatırlarsanız, bundan iki hafta...

Herkesin önce şunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Erken seçim kararı yok yere, durduk yere alınmadı. Son dönemlerde yaşananlara baktığımızda bunu çok daha iyi anlayabiliriz.
Hatırlarsanız, bundan iki hafta önce, "Yeni patlama noktası aranıyor" başlıklı bir yazı yazmış ve yaklaşan sessiz tehlikeye şu sözlerle dikkat çekmiştim:
Demiştim ki:
"28 Şubat'ta muhabirlik yapan ve 28 Şubat'ın yaşanmasına neden olan tüm gelişmeleri takip eden bir gazeteciyim. Bugün medyaya baktığımda, tıpkı o dönemde olduğu gibi yeni bir 28 Şubat fırtınası estirilmeye çalışıldığına şahit oluyorum.
Bazı köşe yazarları, Gezi'yi aratmayacak yeni bir ayaklanma için ellerine geçen tüm verileri olanca gücüyle kullanıyor. 'Kullandığımız verilerden hangisi toplumu sokağa döker, orasını bilemiyoruz ama hepsini denemekte yarar var' dercesine yazıyor bu kalem erbapları...
Bazı tarikat ve cemaatlerin bundan yıllar önce verdiği fetvaların ve yaptığı açıklamaların dün yaşanmış gibi yeniden ısıtılarak önümüze getirilmesi boşuna değil."
Evet, hiç de boşuna değildi yapılanlar...
Muhalefet partileri, Allah'ın her günü, "Bu iktidar öyle ya da böyle gidecek" diyordu. 
Sonra...
Önemli konularda susup, eften püften meseleler üzerine konuşmayı seven eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ortaya çıktı.
"Hepimiz evimizin içini düzene koymamız gerekir. Bunu koymadığımız süre içerisinde, gün gelir ya insanlar ayaklanır veya dış müdahale kaçınılmaz hâle gelir" diyerek açık açık bir ayaklanmadan bahsetti. 
Daha sonra...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Allah'a ısmarladık... 12 Eylül 2019 | 25.473 Okunma Kim bunlar? 09 Eylül 2019 | 12.999 Okunma Yine yalan İmamoğlu, yine yalan! 07 Eylül 2019 | 8.841 Okunma Düşünce özürlülüğü!.. 05 Eylül 2019 | 7.928 Okunma İmamoğlu'na kim operasyon çekiyor? 03 Eylül 2019 | 15.950 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar