Baykal ve Kılıçdaroğlu

CHP'nin bugün içinde bulunduğu durumu iyi analiz edebilmek için birkaç yıl geriye, yani 2010 yılında yapılan Anayasa referandumunun yapıldığı yıla gitmek lazım.  Şu tarihlere lütfen dikkat...

CHP'nin bugün içinde bulunduğu durumu iyi analiz edebilmek için birkaç yıl geriye, yani 2010 yılında yapılan Anayasa referandumunun yapıldığı yıla gitmek lazım. 
Şu tarihlere lütfen dikkat ediniz...
Anayasa değişiklik teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndan 6 Mayıs’ta geçiyor. FETÖ'nün servis ettiği Baykal kaseti aynı günün gecesinde, yani 7 Mayıs'a girer girmez dolaşıma sokuluyor. Birkaç gün direnen Baykal 10 Mayıs tarihinde istifa ediyor. 
Şimdi kendimize şu kritik soruyu soralım:
Deniz Baykal’ın CHP liderliğini bitirmek için tabiri caizse kılı kırk yararak kusursuz bir plan hazırlayan FETÖ, onun yerine getireceği isimle ilgili bir plan yapmış mıdır, yapmamış mıdır?
Mantığınız, "Yüzde bir milyon yapmıştır" diyor değil mi? 
"O isim kim olabilir?" şeklinde komik bir soru sormayacağım, hepimiz biliyoruz nasılsa...
Kemal Kılıçdaroğlu... 
Peki, FETÖ neden Baykal'ı indirip, yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirmiş olabilir?
Bu sorunun cevabı aslında çok ama çok basit... 
FETÖ, referandum konusunda Deniz Baykal'ı en büyük engel olarak görüyordu. Daha doğrusu referandumdaki önemli bir ayrıntıyı Baykal'la çözemeyeceğini biliyordu.
Neydi o önemli ayrıntı?
Hazırlanan Anayasa değişikliğinin HSYK ile ilgili bölümünde, "Her bir hâkim ve savcı, HSYK üyeliği için bir kişiye oy verecek" kuralı vardı. Bu kural, yargıyı ele geçirmek isteyen FETÖ'nün işine yaramıyordu ve CHP'nin bu kuralı Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi gerekiyordu. 
Kemal Kılıçdaroğlu, referandumdan hemen sonra bu meseleyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi de "Blok hâlinde oy kullanılabilir" kararı vererek HSYK'yı tamamen FETÖ'nün eline teslim etti. 
Bu tatsız konuyu şundan dolayı yazdım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlık geçiren Deniz Baykal'ı ziyaret ettiğini öğrendim. Ziyaret kadar ziyarette neler konuşulduğu da çok önemliydi.
Baykal'ın, Afrin Operasyonu'ndan bahsederken, "SİHA'larımızla gurur duydum, çok büyük iş başardılar. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de çok başarılıydı" dediği medyaya yansıdı.
Yani anlayacağınız ortaya çıkan fotoğraf da konuşulan konular da Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzecek türden. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.920 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.510 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.026 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.274 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar