Adalet...

Son bir ay içinde iki kez adalet sistemindeki sorunlardan bahsetti Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bir önceki konuşmasında "Geciken adalet, adalet değildir" demişti. Ancak önceki gün yaptığı açıklama bence...

Son bir ay içinde iki kez adalet sistemindeki sorunlardan bahsetti Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bir önceki konuşmasında "Geciken adalet, adalet değildir" demişti. 
Ancak önceki gün yaptığı açıklama bence çok daha önemli…

Cumhurbaşkanı'nın huyunu suyunu bilenler "Bir ülkede halk bunalmış, ellerini semaya açarak adalet çığlığı atar hâle gelmişse, oradaki yargı sisteminde bir sorun var demektir" sözünü boş yere kullanmadığını gayet iyi bilir. 

Bir soruna, giderek daha çok can yakmaya başlayan ciddi bir sıkıntıya temas ediyor. 

Bu durumda bize düşen, eğri oturup doğru konuşmak... 

Birilerinin kasti tahrik amacıyla söylediği gibi bu ülkede adalet baştan sona berbat durumda değil elbet. Ama kabul edelim ki her şey sütliman da değil. 

Daha bundan bir ay önce 11 bin 480 kişinin ByLock mağduru olduğu ortaya çıktı. Tamamen aklanan bu kişilerin ihraç edildikleri görevlerine dönmeleri konusunda dahi çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

İlgili bazı kurumlar, sanki mağduriyetin devam etmesi için çabalıyor, geri dönüşlerin sağlanması konusunda işi yavaştan almaya devam ediyor.

Bu bir adaletsizlik örneği değil mi?

Kaldı ki hapishanelerde hâlâ pek çok masumun olduğuna inanan biriyim. 

Hakkında hiçbir delil bulunmayan çoğu mağdurun, sudan sebeplerle ve hatta haksız yere içeride tutulduğuna şahit olmuşluğum var. Hatta bazı masum ve mağdur kişilerin dosyalarını alıp ilgili kişilere götürmüşlüğüm de var. 

Ama maalesef ve maalesef sonuç yok!

Sorunun daha iyi anlaşılabilmesi için, bana gelen ve nice zamandır takip ettiğim bir dosya üzerinden örnek vereyim.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.028 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.276 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar