Cevap ver 'Muhasebeci Kenan!'

Pandoranın kutusunu açan isim, usta gazeteci Ersoy Dede oldu. Kimsenin akıl edemediği bir detayın peşine düştü, ağzını her açışında "Ben var ya ben... Ben DEAŞ'ın kafasına silah...

Pandoranın kutusunu açan isim, usta gazeteci Ersoy Dede oldu. Kimsenin akıl edemediği bir detayın peşine düştü, ağzını her açışında "Ben var ya ben... Ben DEAŞ'ın kafasına silah dayadığı adamım" diye böbürlenen konsolos eskisi Öztürk Yılmaz'la ilgili saklanmış gerçekleri bir bir ortaya çıkardı.

Meğer bizim kahraman gibi karşıladığımız konsolos eskisi, DEAŞ saldırısı sırasında tam bir korkak gibi davranmış. 

Çevresindeki konsolosluk görevlilerine, "DEAŞ'lılar gelince bana beyefendi diye seslenmeyin. Ben muhasebeci Kenan'ım" diye talimat vermiş ve tam 101 gün boyunca "Muhasebeci Kenan" olarak rol yapmış!

Ve dün başka bir gelişme yaşandı. 

O dönem Musul Konsolosluğu'nda görev yapan Özel Harekât Polisi Abdülsettar Yaşar, DEAŞ tarafından yapılan baskının bilinmeyen ayrıntılarını A Haber'e anlattı.

Hep birlikte Abdulsettar Yaşar'a kulak verelim:

"Konsolosluğun, imkân varken neden tahliye edilmediği soruluyor. Tam tahliye edilecekken, Öztürk Yılmaz yaptığı gizemli bir telefon konuşmasından sonra tahliye fikrinden vazgeçti. 

DEAŞ baskını yapıldığı sırada, 'Beni kesinlikle bu işe karıştırmıyorsunuz sizin göreviniz beni korumaktır. Ben kamufle oluyorum bu işlere sen bakacaksın' dedi ve beni yerine geçirdi. 
Etrafımız kuşatıldığında Arapça bilen tek ben olduğum için beni çağırdılar. Kapıyı onlara ben açtım. Bizimle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler ve bölgeyi bir an önce terk etmemizi istediler. Ancak daha sonra ne olduysa oldu, bu süreç anlamsız şekilde uzadı. 

Sorgu anında, kendimi konsolos olarak tanıtmak zorunda olduğum süreçte Öztürk Yılmaz yanımdaydı. Teröristler, 'Senin yardımcıların nerede?' diye sorduklarında dönüp kendisine baktım. İnanın korkudan battaniyenin altına girdi. Korkmadığı an yoktu ki zaten. Bir ara kafayı sıyırdığı oldu. DEAŞ'ın İngilizce bilen var mı sorusuna, İngilizce bildiği hâlde cevap vermedi. 
Başına silah dayama olayı asla yaşanmadı. Ben ve yakın çalışma arkadaşım Altekin dışında kimsenin başına silah dayanmadı. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aklanıncaya kadar ara… 21 Mayıs 2021 | 10.926 Okunma Akşener artık HDP-PKK ağzıyla konuşuyor! 19 Mayıs 2021 | 3.513 Okunma Bakan olacak iki HDP’li!.. 17 Mayıs 2021 | 4.027 Okunma Erdoğan iyilik yaptı, kötülük gördü! 12 Mayıs 2021 | 3.276 Okunma Nerede bu paralar? 10 Mayıs 2021 | 3.968 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar