Yeni Asya’nın hedef kitlesi kimdir?

Mustafa Kaynar: “Yeni Asya’nın hedef kitlesi kimdir? Cemaat gazetesi denilerek fazla tanıtım yapmaya gerek olmadığını söyleyenler var.”YENİ ASYA’NIN HEDEF KİTLESİ BÜTÜN KAMUOYUDUR Yeni Asya gazetesini, evet...

Mustafa Kaynar: “Yeni Asya’nın hedef kitlesi kimdir? Cemaat gazetesi denilerek fazla tanıtım yapmaya gerek olmadığını söyleyenler var.”
YENİ ASYA’NIN HEDEF KİTLESİ BÜTÜN KAMUOYUDUR

Yeni Asya gazetesini, evet, bir cemaatin, Risale-i Nur cemaatinin şahs-ı manevisi çıkarıyor. Fakat hedef kitlesi yalnızca bir cemaat değil; bütün kamuoyudur, bütün milletimizdir, bütün bir beşeriyettir. Çünkü beslendiği kaynağın hedef kitlesi böyledir. Yeni Asya’nın beslendiği ve naşir-i efkârı olduğu kaynak Risale-i Nur’dur.

Risale-i Nur mahallî bir mevkute değil; cihan-şümul bir külliyattır. Şemsiyesi bütün bir beşeriyetin üzerindedir.

GÜNÜMÜZDE DOĞRU İSLÂM’IN ADRESİ

İnsanlığı kavuran inkâr-ı Ulûhiyetin ve iman zaafının çaresi Risale-i Nur’dadır.

Milletleri yakan istibdadın çaresi Risale-i Nur’dadır. Beşeriyeti ezen kör kuvvetin devası Risale-i Nur’dadır. Milletlere kendi yönetimi hakkında söz söyleme ve tasarrufta bulunma yetkisi veren “demokrasi”yi Kur’ân namına savunan temel parametreler Risale-i Nur’dadır. Âlem-i İslâm’ı müstevlilerin kirli emellerinden kurtaran ve âlem-i İslâm’a terakki yollarını gösteren reçete Risale-i Nur’dadır.

Müslüman’ı Müslüman’a düşman değil, kardeş yapan temel dinamikler Risale-i Nur’dadır. Dünyaya Doğru Dini, Doğru İslâm’ı, Doğru Kur’ân’ı anlatan temel burhanlar Risale-i Nur’dadır.

YENİ ASYA 47 YILDIR İSABETLİ DURUŞUNU KORUMUŞTUR

Yeni Asya’nın savunduğu değerler işte Risale-i Nur’a ait bu değerlerdir. Haberlere ve sosyal olaylara bakışı, siyaset yorumu, hürriyetperverliği ve demokrat misyonu savunması ile Yeni Asya gazetesi, her gün Risale-i Nur’un lâhika mektubu sorumluluğunda çıkar. Risale-i Nur’un matbuat âlemindeki tezahürü inancıyla hareket eder. Risale-i Nur’un şerhi ve izahı vazifesiyle neşriyat yapar.

Yeni Asya elbette layuhti değildir. Her beşer gibi hata da eder, yanlış da yapar. Fakat niyeti sahihtir. Niyeti ifsat etmek değil, niyeti hakkı ve hakikati âli tutmaktır. Aldanır; fakat aldatmaz! Merttir. Açıktır ve nettir. B plânı yoktur. Savunduğu bütün hakikatler A plânıdır. Savunduğu değerler için ölür! Medar-ı şükrandır ki, 47 yıldır ne hâkim rüzgârlar, ne cazip teklifler, ne iktidar, ne muhalefet Yeni Asya’yı şaşırtmamıştır

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar