Tesettür manevî hayatımızın baştacıdır

İstanbul’dan Ebru Hanım: “Kur’ân’da hanımların saçlarını örtmesi ile ilgili emrin hikmetleri neler olabilir?”EŞLER BİRBİRİNİ HAYIRDA TAKİLİT ETMELİDİR Tesettür...

İstanbul’dan Ebru Hanım: “Kur’ân’da hanımların saçlarını örtmesi ile ilgili emrin hikmetleri neler olabilir?”
EŞLER BİRBİRİNİ HAYIRDA TAKİLİT ETMELİDİR

Tesettür Risalesi’nde geçiyor ki, erkek ile hanımının dînî hassasiyet noktasında birbirine denk veya birbirinin hislerine ve meşrû dâiredeki tercihlerine saygılı olmaları, her ikisini de salih amel ve davranışlara götürür. Bu salih amel ve davranışlar onlara –Allah’ın izniyle- ebedî saadet kapısını açar.

Hanımının dînî duyarlılığını takdir edip örnek alan ve dinde hanımını taklit eden erkek dünyada ve âhirette mutludur ve bahtiyardır. Erkek emin olmalıdır ki, yalnız dindarlığı ile, dindar hanımını ebedî hayatta da yanında ve yalnız kendisini seviyor bulur.

Kocasının dindarlığına bakarak giyim-kuşam ve sâir tercihlerini dînin emirleri doğrultusunda yapan ve dinin yasaklarından kendi rızâsı ile sakınan kadın dünya-âhiret bahtiyarıdır, iki cihanda mutludur. Böyle dindar bir kadın da emin olmalıdır ki, ebedî hayatta kocasını yanında ve kendisini aynı ciddiyetle seviyor bulur.

Dindar kocasını taklit etmeyen, o mübârek ebedî arkadaşını kaybedecek şekilde tercihlerini dinin haram kıldığı davranışlardan yana yapan, meselâ açık saçık giyinen, dar veya şeffaf giyinen, tesettüre riâyet etmeyen, dînin örtünmesini istediği yerleri örtmeyen, açan, iffetini korumayan ve kocasına rağmen günahlara giren kadın da ancak kendisine yazık etmiş olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar