“Şu âyetleri açıklarsan tövbe edeceğim!”

A. T. Rumuzlu okuyucumuz: “Küfre saplananlara gelince…Onları uyarsan da uyarmasan da birdir; iman etmezler.. Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için...

A. T. Rumuzlu okuyucumuz: “Küfre saplananlara gelince…Onları uyarsan da uyarmasan da birdir; iman etmezler.. Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.” Bakara Sûresi 6. ve 7. Âyetlerini açıklarsanız tövbe edeceğim.”
TÖVBE BİZİM ŞE’NİMİZ

Değerli kardeşim, ne senin içine düştüğünü varsaydığın küfrüne karşı Kur’ân’ın bir kusuru vardır, ne benim açıklamalarımda seni tövbeye sevk edecek ehliyet vardır!

Şimdi düşünelim: Varsayalım ki sen küfürde saplanıp kalmışsın. Kur’ân bu âyetiyle seni azarlamıyor. Senin kalbini ve kulaklarını mühürlemiyor. Sen en nihayete uzanmışsın ve bundan Kur’ân’ı sorumlu tutuyorsun! Hayır, bu yanlıştır! Senin hür iraden varsa, hür düşünme ve muhakeme yeteneğin varsa, üzerinde Allah’ın birçok nimeti, hakkı ve hukuku varsa, bu âyetler senin hakkı ve hakikati anlamana, tövbe edip iman etmene ve şükretmene engel değildir. Tövbe etmek bizim şe’nimiz, tövbeleri kabul etmek Allah’ın şe’ni iken, bizim tövbe etmeyip Allah’ı tecrübe etmeye kalkmamız hiç edepli bir davranış değildir. Bu âyetler tövbe etmek isteyenlerin tövbe kapısını kapamıyor. Ölünceye kadar tövbe kapısı açıktır ve o kapıya başvuranlar ne kadar küfür ve şirk içinde olsalar da hep affedilmişlerdir.

O HALDE PROBLEM NEDİR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar