Sayfalardan fışkıracak hakikatler

Trabzon Araklı’dan Burhan Sungur: “Bediüzzaman’ın mehdiliği ile ilgili kaynak ve delil soranlar var. Ne söyleyebiliriz?”Bediüzzaman’ın beklenen hidayet serdarı olduğu ile ilgili kaynak ve deliller pek fazladır. Fakat...

Trabzon Araklı’dan Burhan Sungur: “Bediüzzaman’ın mehdiliği ile ilgili kaynak ve delil soranlar var. Ne söyleyebiliriz?”
Bediüzzaman’ın beklenen hidayet serdarı olduğu ile ilgili kaynak ve deliller pek fazladır. Fakat görecek göz lâzım! Bu meselede biz delil göstermeye mecbur değiliz. Buna yükümlü de değiliz. Gün gelecek, deliller kendini ortalığa saçacaktır.

Şimdilik delil sadedinde şu hususları paylaşalım:

1- İLCAAT-I ZAMAN VE DEVRAN:

İçtimaî çalkantılar, siyasî sürüklenmeler, toplumların refleksleri, kaderin hüküm ve yargıları, İslâmiyet’in mutevazı, ama metin hakikatleri, ifsat şebekelerinin hesapları, sivil inisiyatiflerin iyilik planları dünyanın hemen her toplumunu bir noktaya doğru sürüklüyor: Ya çözüm ya kaos! Risale-i Nur’un dünya toplumlarına sunduğu iyilikler, çözümler, zengin fikirler, sosyal çareler ve siyasî temeller ise henüz çok bakirdir, orijinaldir, göz kamaştıracak güçtedir ve Risale-i Nur damgalıdır. Bu hakikatler sayfalar arasında öyle durduğu gibi duracak değildir. Sayfalardan fışkıracak, satırlardan bağıracaktır. Çünkü toplumların bu hakikatlere ihtiyacı vardır. Başka arayışlar çare olmayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar