Kur’ân’da saçların örtülmesi ile ilgili emir var mıdır?

İstanbul’dan Ebru Hanım: “Kur’ân’da hanımların saçlarını örtmesi ile ilgili bir emir var mıdır, yok mudur?”Medeniyet-i Sefihe Ölçüt mü? Ahir zamanın birbirinden dehşetli...

İstanbul’dan Ebru Hanım: “Kur’ân’da hanımların saçlarını örtmesi ile ilgili bir emir var mıdır, yok mudur?”
Medeniyet-i Sefihe Ölçüt mü?

Ahir zamanın birbirinden dehşetli fasıllarına girdiğimiz son iki yüz yıldan beri, medeniyet-i sefihe dinin yerini aldı. Önce bu acı tabloyu bir görelim. 

Sizi tenzih ediyorum: Ama iki yüz yıldan beri dinden bir şeyi sorgularken, dini tartarken, dini aklımıza vururken, elimizde tek bir geçerli ölçüt oluştu: Medeniyet-i sefihe! Bu konuda tahsil yapmamış olanları mazur görsek bile, din bilgini olarak bilinenlerin bir kısmının da ölçütü medeniyet-i sefihe olunca, ibreler doğruyu göstermez oldu.

Kur’ân tesettürü, yani kadının saçı dâhil bedenini, sadece namazda değil, sosyal hayatta da örtmesini emrediyor; evet. Adı medeniyet-i sefihe olan ve insanlığı din gibi etkileyen değer yargısı ise buna esarettir diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar