Köln’de Nur’un bayramı

BU TESANÜD HİÇ SÖNMESİN! Geçtiğimiz hafta sonu Köln’de idik. Pazar günü Köln’de gerçekleştirilen 11. Risale-i Nur Kongresi’nde Nübüvvet Masasında görevli idik. Kongre için...

BU TESANÜD HİÇ SÖNMESİN!

Geçtiğimiz hafta sonu Köln’de idik. Pazar günü Köln’de gerçekleştirilen 11. Risale-i Nur Kongresi’nde Nübüvvet Masasında görevli idik.

Kongre için Köln’ün seçilmiş olması isabetliydi. Köln İsevilerin merkezidir. Hıristiyan âlemi için kutsal bir şehirdir. Şehrin tarihi sahibi bulunan meşhur Dom Kilisesi şehrin merkezinde sekiz yüz yıllık tarihiyle, 1248 yılından beri yükselen bir abide idi. Katolikler meşhur haçlı seferleri kararını burada almışlar. Burada Müslümanların da yakın geçmişte ihtiyaçtan bayram namazı kıldıklarını bizi gezdiren arkadaşlar söylediler. Şimdi Müslümanların da bu şehirde camileri var.

Bizim program yaptığımız gün Katoliklerin bir gençlik bayramına rastlamıştı. Altı yüz bin Katolik gencin burada toplandığını duyduk. Kader cihetiyle ilginç bir rastlaşma idi. Kader İsevileri ve Nurcuları, her ne kadar birbirlerine bir mesaj iletmemiş olsalar da, aynı şehirde toplamıştı.

Tabiî ki bizim onlara bir mesajımız olmadı, olamadı.

Ama hiç endişeniz olmasın, bu şevk, bu tesanüt, bu aşk, bu istikamet, bu ümit, bu istikrar, bu ihlâs devam etsin; Katoliklerin ve hatta bütün insanlığın gerçek İseviliği ve doğru İslâmiyet’i öğrenecekleri zaman -inşallah- artık uzak değildir.

KARDEŞLİK BAYRAMI

Köln’de tam manasıyla bir bayram yaşadık. Bayram tadında gerçekleştirilen bu kongrede aynı heyecan Köln’lü kardeşlerimizin ve ağabeylerimizin bütün zerrelerine sinmişti. Allah razı olsun. Rabbim hizmetlerinde büyük inkişaflar ve fütuhatlar nasip eylesin. Âmin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar