Kıble saati, sahret ve Hut Suresi

Mahmut Bey: “Kıble saati ne demektir?”EN SIHHATLİ KIBLE TESBİT TEKNİĞİ Kıble saati, güneşin gördüğü her yerden kıbleyi en kolay, en pratik ve en sıhhatli bulma tekniğidir. Kısaca güneşe...

Mahmut Bey: “Kıble saati ne demektir?”
EN SIHHATLİ KIBLE TESBİT TEKNİĞİ

Kıble saati, güneşin gördüğü her yerden kıbleyi en kolay, en pratik ve en sıhhatli bulma tekniğidir. Kısaca güneşe bakılarak kıblenin tayin edildiği saat demektir. 

Bu tayin ve tespit usulünü bilmek lazım. Çünkü evet, kıbleyi tayin konusunda bu gün için bir problemimiz yok; camilerimiz var, teknik imkânlarımız var, pusulalarımız var denebilir. Fakat bu imkânların bulunmadığı zor şartları da düşünmek lazım. Hayat bir imtihanlar yumağı değil mi?

Diğer yandan bu gün şehirlerimizde pusulaları şaşırtan manyetik kirlilik had safhada. Binaların demirleri, elektirik ve elektronik şebekeler, elektronik eşyalar, bina içi kablolar, demir borular, cep telefonu, telsiz, radyo, televizyon dalgaları ve sair manyetik yoğunluklar pusuluları bulunduğumuz bölgede veya binada şaşırtabilir. Dolayısıyla pusula her zaman gerçek ölçümleri veremeyebilir. Sadece pusulaya tabi olursak kıbleyi her zaman doğru tayin edemeyebiliriz. 

Dolayısıyla en fıtri bir teknik olan kıbleyi güneşle tayin etme tekniğini bilmemizde yarar vardır. 

GÜNEŞ GÜNDE BİR DEFA KIBLEDEN GEÇİYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar