Karıncaların firavunla savaşı

Turhan Bey: “Bediüzzaman 2. Şuâda, 30. Lema’da ve başka yerlerde bir karıncanın Firavun’u, bir mikrobun bir Cebbarı helâk ettiğinden bahsediyor. Bu olay nasıl gerçekleşmiştir?UNSURLAR ZALİMLERE...

Turhan Bey: “Bediüzzaman 2. Şuâda, 30. Lema’da ve başka yerlerde bir karıncanın Firavun’u, bir mikrobun bir Cebbarı helâk ettiğinden bahsediyor. Bu olay nasıl gerçekleşmiştir?
UNSURLAR ZALİMLERE KARŞI

Unsurlar ve zalimler hiç geçinmezler.

Zalimler ne zaman haddi aşsalar, ilk tokadı unsurlardan yemişlerdir. Unsurlar kendilerinde tecelli eden Esma hesabına zalimlere ölüm ve helâk tokadı vururlar.

Aslında tabiî ki vuran Allah’tır. Unsurlar, Allah’ın sadece kuludurlar, ordusudurlar.

Şiddetli su ve tufan unsuru Nuh ‘Aleyhisselâmın kavmini1, şiddetli rüzgâr ve hava unsuru Hud Aleyhisselâm’ın Ad kavmini2, bulut unsuru ve şiddetli gök gürültüsü Salih Aleyhisselâmın Semud kavmini3, pişmiş balçık ve taş unsuru Lut Aleyhisselâmın kavmini,4 ebabil kuşlarının attığı sert çamur ve pişmiş taş unsuru Ebrehe ordusunu5, çekirge, haşerat, kurbağa ve kan unsuru Firavun kavimini6 helâk etmiştir.

Nice mikrobun nice cebbarı yere serdiği de neredeyse adiyattan olmuştur.

Kur’ân bu olaylardan muhtelif sûre ve âyetlerinde bahsediyor.

BELÂNIN BİNİ BİR PARA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar