İki cennet hak eden amelimiz hangisidir?

Serra Hanım: “Anneannem vefat etti. Cennete gitti dediler. Hep söylenir, ama merakımın önüne geçemedim: Cennet nasıl bir yerdir? Allah neye benziyor? Ben Allah’ı görmek istiyorum. Ne yapabilirim?”Öncelikle anneannenize...

Serra Hanım: “Anneannem vefat etti. Cennete gitti dediler. Hep söylenir, ama merakımın önüne geçemedim: Cennet nasıl bir yerdir? Allah neye benziyor? Ben Allah’ı görmek istiyorum. Ne yapabilirim?”
Öncelikle anneannenize Allah’tan rahmet diliyorum. Size de sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Siz de anneannenize Allah’tan rahmet dilerseniz, sabrederseniz ve anneanneniz gibi ibadet yaparsanız inşallah Cennete gidersiniz ve Cennetin bağ ve bahçelerinde, dağ ve derelerinde, ırmak ve göllerinde anneannenizle birlikte olabilirsiniz.

CENNET NASIL BİR YERDİR?

Cennet Allah’ın, iman eden ve salih amel işleyen kulları için hazırladığı eşi ve benzeri görülmemiş güzellikler ülkesidir. Orada her güzellik vardır; hiç çirkinlik yoktur. Her iyilik vardır; hiç kötülük yoktur. Dilediğimiz her şey vardır. Canımızı sıkan, bizi üzen hiçbir şey yoktur. Orada hastalık yoktur, yaşlılık yoktur, musîbet yoktur, ölüm yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar