Fıtrat ve örtü

İstanbul’dan Ebru Hanım: “Kur’ân’da hanımların saçlarını örtmesi ile ilgili emrin hikmetleri neler olabilir?”TESETTÜR HÜRRİYETİN İFADESİDİR Risale-i Nur’dan Yirmi...

İstanbul’dan Ebru Hanım: “Kur’ân’da hanımların saçlarını örtmesi ile ilgili emrin hikmetleri neler olabilir?”
TESETTÜR HÜRRİYETİN İFADESİDİR

Risale-i Nur’dan Yirmi Dördüncü Lem’a, Kur’ân’ın tesettür emrinin hikmetleri üzerinde önemle duruyor. Tesettürün bir esaret değil, hürriyetin ifadesi olduğunu söyleyen Bediüzzaman Hazretleri, tesettürün kadınlar için fıtrî olduğunu ifade ediyor.

Risale-i Nur’dan tesettürün hikmetlerini yorumlamaya çalışalım:

Kadın fıtratı ve yaratılışı tesettürü ve örtülü olmayı istiyor. Esasen Cenâb-ı Allah yarattığı güzel şeyleri güzel kılıflarla sunuyor. Meselâ gonca yeşil kılıfla sunulduğu gibi, çiçek de, meyve de zarif kılıflara sarılmıştır. Hatta kılıf ve örtü nazik meyveler ve zarif çiçekler için koruyucu ve besleyici birer cilt hükmündedir.

Yaratılışta bir İlâhî adet olan örtü ve kılıf, insan için bir İlâhî emirdir; ahlâkı koruyucu ve iffeti besleyici bir cilt hükmündedir. Çünkü insan zarif, nazik ve değerlidir. Değerli ve güzel şeyler her zaman kılıfı içinde örtülü bulunurlar. Aynı zamanda bu emir Allah’ın emri olduğundan, insan bu emre uymakla sevap da kazanmaktadır.

TESETTÜR AHLÂKIN İFADESİDİR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar