Felçli bir hasta nasıl namaz kılar?

Recep Bey: “Felçli ve yaşlı yatalak bir hasta namazını nasıl kılar? Nasıl abdest alır?”ÖZÜR SAHİBİNE KOLAYLIK VARDIR Öncelikle bütün hastalarımıza geçmiş olsun diyor;...

Recep Bey: “Felçli ve yaşlı yatalak bir hasta namazını nasıl kılar? Nasıl abdest alır?”
ÖZÜR SAHİBİNE KOLAYLIK VARDIR

Öncelikle bütün hastalarımıza geçmiş olsun diyor; hastalığı ve yaşlılığı, görünen ve bize bakan yüzü zahmetli, görünmeyen ve ahirete bakan yüzü rahmet yüklü bir tecelli olarak bize gösteren Cenâb-ı Allah’a sonsuz şükürler ediyoruz.

İslâm dîni kolaylık dînidir.

Hastalarımızın ve yaşlılarımızın ibadet adına yapabildikleri onlar için inşallah makbuldür. Şöyle ki: 1- Hadesten taharet ve necasetten taharet konularını sizin yardımınızla yapabiliyorsa, bundan sevap ve feyiz cihetiyle hem siz ve yardım eden kimseler, hem de inşallah kendisi yararlanır.

Üç gramdan fazla olmayan katı necaset veya el ayasından fazla olmayan sıvı necaset böyle zorunlu hallerde namaza zarar vermez. Bu ölçüleri koruyabilmesi için şüphesiz ev halkının yardımına ve şefkatine ihtiyaç olacaktır. Bu yardımı, yaklaşımı ve şefkati gösteren herkes bu yaşlının sevabından, feyiz ve bereketinden –belki başka yerde bulamayacağı ölçüde- hissedar olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 242 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 506 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 617 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 705 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar