Faizsiz kosgep kredilerinin durumu

KOSGEP KREDİLERİYozgat’tan İhsan Emre Şahin: “Faizsiz kosgep kredilerini almak ve yararlanmak caiz midir? Faizini devlet ödüyormuş.” Vatandaş faiz ödeyince haram oluyor da, vatandaş adına devlet faiz ödeyince caiz mi...

KOSGEP KREDİLERİ
Yozgat’tan İhsan Emre Şahin: “Faizsiz kosgep kredilerini almak ve yararlanmak caiz midir? Faizini devlet ödüyormuş.”

Vatandaş faiz ödeyince haram oluyor da, vatandaş adına devlet faiz ödeyince caiz mi oluyor? Üstelik vatandaş adına devletin ödediği faizde tüyü bitmedik yetimin de hakkı ve hukuku vardır. Faizsiz kredi çeken kişinin faizini devlet hangi bütçeden ödüyor? Fakir milletin bütçesinden değil mi? Millet zengin de olsa buna cevaz-ı şer’î verilemez.

Bu işe tevessül etmemek lâzım. Bu iş, şahsî faizli krediden daha veballi ve daha mesuliyeti mucip bir iştir. Devleti ve milletin hukukunu bu işe alet etmek İslâmiyet’e lâyık doğrulukla bağdaşmaz.

Öte yandan bu meseleden pis kokular geliyor. Çürümenin ne boyutlara geldiğini gösteriyor. Eski bir Yahudi kavminin böyle fırıldaklı düşüncelerle yaptıkları dolayısıyla azaba uğradıklarını zihinler unutmamalı! Bu kavme Cumartesi günü denizden avlanmak haram kılınmıştı. Fakat bunlar, deniz kenarına tuzak havuzlar yapmışlar, tuzağa kapılan balıkları Pazar günü avlamışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar