En sağlam itikat: Ehli sünnet itikadı

Nurettin Bey: “Dünyada en sağlam itikat nedir? Risale-i Nur’da adı geçen İmam-ı Matürüdî ile İmam Eş’ari’nin birleştiği noktalar nelerdir?”YÜZLERCE KEZ İŞLENEN BİR...

Nurettin Bey: “Dünyada en sağlam itikat nedir? Risale-i Nur’da adı geçen İmam-ı Matürüdî ile İmam Eş’ari’nin birleştiği noktalar nelerdir?”
YÜZLERCE KEZ İŞLENEN BİR İTİKAD

Dünyada en sağlam itikat, ehl-i Sünnet itikadıdır. Çünkü yüzlerce kez işlenmiştir, delillendirilmiştir, bir kuyumcu titizliğinde ayara vurulmuştur ve hep 24 ayar olduğu ispatlanmıştır.

Ehl-i Sünnet itikadını saykala vuran ve işleyenlerin başında iki itikadî mezhep gelir: Matüridiler ve Eş’âriler.

Ehl-i Sünnet itikadını işleyip ispatlayanların sonuncusu ise asrımıza ve istikbale damgasını vuran Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ve onun kaleme aldığı Risale-i Nur Külliyatıdır.

Yüzlerce asfiya, muhakkik, âlim ve imam ise her asırda gelmişler ve ehl-i sünnet itikadına karıştırılmak istenen batıl fikirleri bertaraf emiştir.

İmam Matüridi ile İmam Eş’âri’nin birleştiği noktalar Ehl-i Sünnet itikadını oluşturuyor. Bu açıdan iki imamın birleştiği noktaları bilmek önemlidir.

Kısaca özetleyelim:

İMAM-I MATURİDÎ İLE İMAM EŞ’ARÎ’NİN BİRLEŞTİĞİ NOKTALAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zerreler beka âleminin cüzleridir 22 Nisan 2018 | 221 Okunma İnsan yaratılışı kopya edemez 02 Ekim 2017 | 241 Okunma Duânın en tatlı meyvesi nedir? 30 Eylül 2017 | 505 Okunma Celcelutiye’de niçin Süryanice kullanıldı? 29 Eylül 2017 | 615 Okunma Ye’cüc ve me’cüc çıkmış mıdır? 28 Eylül 2017 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar